Marinbiologi - Hitta din gymnasieutbildning

Marinbiologi - Hitta din gymnasieutbildning

Marinbiologi på gymnasiet

Är du intresserad av vad som finns under ytan? Vill du jobba med djur, växter och organismer som lever i havet? Då ska du läsa Marinbiologi på gymnasiet. Marinbiologi är en spetsutbildning på gymnasiet.

Visar 1-2 av 2 träffar
Sökresultat Program Ort
Naturbruksprogrammet, Marinbiologi/Vattenbruk - Särskild variant
Marina Läroverket i Danderyd
         
(1)
Naturbruksprogrammet
Stockholm
Marinbiologiutbildningen på Marina Läroverket i Danderyd vänder sig till dig som är intresserad av vatten och miljö. Här får du...
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap
Livets Ords Kristna gymnasium
         
(5)
Naturvetenskapsprogrammet
Uppsala
Om du är intresserad av naturvetenskap så är Naturvetenskapsprogrammet på Livets Ords Kristna gymnasium perfekt för dig. Du får en...
  • = Riksintag
Visar 1-2 av 2 träffar
 

Marinbiologi på gymnasietMer om Marinbiologi på gymnasiet

Marinbiologi är en del inom biologin där du studerar djur, växter och organismer under ytan, alltså i havet. I havet finns olika slags liv, från stora valar till mikroskopiska flytoplankton. Det är en väldigt stor del av jordens djur som lever i vatten, det marina ekosystemet är stort.

Marinbiologi – en spetsutbildning på gymnasiet

Marinbiologi är en spetsutbildning som baseras på Naturvetenskapsprogrammet som innehåller marinbiologi, biologi, fysik, kemi och matematik. Utbildningen ger dig breda kunskaper i marinbiologi och naturvetenskap. Stor del av undervisningen sker tematiskt där fokus ligger på marinbiologiska frågor, t ex havet och samhället, experimentdesign och förändringar under ytan. På marinbiologiutbildningen får du en dykarutbildning.

Livet under ytan

I havet finns olika slags livsformer: mikroskopiskt liv, växter och alger, evertebrater, fiskar och vattenlevande däggdjur. Havens rev, i synnerhet korallrev, uppvisar den största diversiteten av livsformer på jordklotet. I havens djupaste gravar, som Marianergraven, finns förutsättningar som är mycket olika andra platser, genom att solljuset inte når ända ner och vattentrycket är högt. I dessa gravar förekommer arter som producerar sitt eget ljus. Alla dessa variationer gör marinbiologin till en central vetenskap för att förstå biologiska mekanismer, som evolution och kretslopp.

Studera marinbiologi efter gymnasiet

I Sverige finns marinbiologiutbildning vid Stockholms universitet, Göteborgs universite och Lunds universitet