Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Judith och Alma pluggar på Ansgargymnasiet

Judith läser ekonomiprogrammet på Livets Ords Kristna GymnasiumJudith Hällgren 17 år
Ansgargymnasiet
Ekonomi 2:a året

Varför valde du ditt program/skolan? Varför passar programmet dig?

Jag valde ekonomiprogrammet för att jag tycker att ekonomi är kul. Jag tycker inte om alla naturprogrammen. Det som är bra med ekonomiprogrammet är att utbildningen är bred, man lär sig starta UF-företag. Entreprenörskap är viktigt för mig. Jag tycker också att ekonomiprogrammet har de mest användbara kunskaperna i vardagslivet. Eftersom jag vill starta eget företag inom inredning efter gymnasiet passar det här programmet bra för mig.

Varför valde du Ansgargymnasiet?

Jag valde Ansgargymnasiet för att storebror gått där, och sen gillade jag att skolan är liten. På skolan känner man sig säker, glad och det är en hemtrevlig stämning. Tack vare att det är små klasser, så kommer man kompisar och lärare nära. Man kan fråga vad som helst när som helst, och lärarna kan ta sig tid med det.

Vilket är ditt drömjobb? Vilka karriärmöjligheter/studiemöjligheter finns efter studenten?

Redan innan jag började på gymnasiet visste jag att jag ville jobba med inredning. Ekonomiprogrammet lockade eftersom att där får jag chansen att starta UF-företag, där får man starta UF och driva det under ett helt år. Vi får komma på affärsidé, driva företaget, är ute på marknader och säljer, och man får omsätta kunskaperna i praktiken vilket är superroligt. Jag skulle även vilja gå på universitet i USA och plugga inredningsarkitektur.

Vad heter ditt företag?

Jag har ett företag som heter Ubag UF. Där säljer jag egendesignade tygväskor som är bättre än vanliga tygväskor. Väskorna kan man använda istället för plastpåsar.

Vad har varit roligast under din tid på programmet?

Det roligaste under utbildningen har helt klart varit UF.

Varför skulle du rekommendera Ansgargymnasiet till andra elever?

Lagom mycket prov, det är en liten skola med engagerade och kunniga lärare. På Ansgargymnasiet får man en jättebra och nära utbildning. Lättare och roligare att lära sig. Atmosfären är trygg och glad, det är roligt att komma till skolan.

Alma pluggar estet-musik på Livets Ords Kristna GymnasiumAlma Lindqvist, 17 år
Ansgargymnasiet
Estet-musik
2:a året

Varför valde du ditt program/skolan? Varför passar programmet dig?

Jag valde estet-musik för att jag alltid har hållit på med musik. Tyckte det var kul att få läsa estetiska programmet, kände mig uppmuntrad och inspirerad. Sången är mitt instrument. Nu under andra året får jag privatlektioner i mitt instrument, där jag får testa olika stilar; Jazz, pop, musikal, filmmusik.
Jag får också möjligheten att skapa en egen repertoar – låtar som passar ens röst. Framför allt så gillar jag att sjunga pop, men även jazz är kul.

Varför valde du Ansgargymnasiet?

Jag valde Ansgargymnasiet för att Ansgargymnasiet har en bra utbildningsnivå, en garanterat bra utbildning. Väldigt bra lärare, har många äldre kompisar och en syster som har gått där. Då jag är kristen tycker jag det är skönt med skolans profil. 

Vad får ni läsa på programmet? 

Utöver musik har vi läst konstarternas samhälle. Väldigt intressant med film och konst. Körsång och ensemble i ettan, tvåan och trean. I trean läser man körsång och ensemble 2. Vi gör olika uppsättningar, runt Lucia och vid våren. I Ensemble komponerar man tillsammans olika instrument som man kanske inte annars skulle spela, vilket är jättekul.

Vi har även prov, t.ex. om röststörningar, man får lära sig om hur stämbanden fungerar, inte bara att sjunga. Handlar om olika sjukdomar och liknande.

Under sånglektionerna så bedömds vi, och man testas under hela året. Läraren har delat upp det så man har en låt per vecka som man ska sjunga. Det är som ett läxförhör typ.

Vad tycker du om klassen och lokalerna?

Lokalerna är väldigt bra, anpassade till dem som elever. Liten skola jämfört med andra gymnasium. Finns spegelvägg, som är bra, anpassat till ämnet. All nödvändig utrustning finns. Jag trivs jättebra i min klass. Vi har ofta lektioner tillsammans hela årskullen. Läser i block – inte vanliga lektioner.

Vi har 1-2 lektioner per dag på 2,5-3 timmar på en dag. Man varierar under blocket inom samma ämne.

Vad vill du göra efter gymnasiet?

Jag är inte riktigt säker på vad jag vill göra efter gymnasiet. Just nu jobbar jag på helgerna, tänker kanske jobba eller studera vidare. Vill gärna arbeta med sång. Håller på med sång på fritiden också. 

Vad är det roligaste du gjort under utbildningen?

Det roligaste under utbildningen hittills är helt klart en teaterkurs som vi läst. Det var väldigt roligt att ha hand om ljuset under teateruppsättningen. Jättekul att vara med bakom kulisserna och sköta tekniken.

Varför skulle du rekommendera Ansgargymnasiet till andra elever?

Jag vill rekommendera Ansgargymnasiet för att det är en väldigt bra utbildning och en väldigt säker och trygg miljö som visar respekt för alla möjliga levnadssätt. Man kan känna sig trygg i vem man är osv.
Läs mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi
Läs mer om Estetiska programmet, Musik

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Ansgargymnasiet.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.