Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Marinbiolog/Vatten och miljö - Särskild variant

Marina Läroverket i Danderyd
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 83 (år 1)
Naturbruksprogrammet
(Läs mer) Prova på-dagar
2020-05-05
(Läs mer) Öppet hus
2020-05-05
(Läs mer) Event
2020-05-30

Film

     
Naturbruksprogrammet, Marinbiolog/Vatten och miljö - Särskild variant

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, särskild variant - Marinbiologi

Marinbiologiutbildningen på Marina läroverket i Danderyd vänder sig till dig som är intresserad av vatten och miljö. Här får du studera det som finns under ytan i våra sjöar och hav samt praktiserar navigation. 

Lär dig om havet på Marinbiologiutbildningen

Utbildningen passar dig som har ett intresse för naturvetenskap, miljöfrågor och det som finns under ytan i våra sjöar och hav. Här kombineras praktisk och teoretisk naturvetenskap för att du ska få en bra grund inför fortsatta studier på högskolan och/eller ett yrkesliv inom området.

På Marinbiologiutbildningen får du möjlighet att lära dig saker på olika sätt. I skolan kombineras teori med laborationer och gruppuppgifter. Med närheten till Stockholms skärgård och skolans olika båtar kan skolan enkelt förena teori med praktik. Stora delar av de kurser du läser innehåller praktiska moment och du lär dig därför att se samband, både mellan ämnen och mellan teori och verklighet. Du läser kurser inom båtliv och navigation, vilket gör att du får kunskap och kompetens att i framtiden jobba inom det marina området.

De naturvetenskapliga kurserna ger via praktiska moment en ökad förståelse för globala ekosystem och miljörelaterade frågeställningar. Du får utveckla både ett vetenskapligt förhållningssätt och din förmåga att planera och genomföra egna fältstudier.

Du söker till en av följande fördjupningar:

Marinbiolog – Denna utgång riktar sig till dig som gillar naturvetenskapliga ämnen och vill ha en bred ingång till högskola. Här läser du mer matte, fysik och kemi, vilket gör att du kan söka vidare till utbildningar för att bli till exempel marinbiolog, veterinär  eller ingenjör.

Vatten och miljö –Denna utgång riktar sig till dig som vill arbeta mer praktiskt, den ger även en grundläggande behörighet till högskolan.­ Här läser du naturguidning,­ fiskevård ­och lär dig starta eget företag. Det ger dig möjlighet att arbeta inom exempelvis naturturism, vattenbruk, miljövård eller som båtförare. Vill du senare skaffa dig ”naturbehörighet” kan du komplettera med ett basår efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Marinbiolog/Vatten och miljö - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Segling på Marinbiologiutbildningen

Följ med på utbildningsresor med skolans segelfartyg

Skolans närområde och Stockholms skärgård är ett självklart alternativ till undervisning i klassrumsmiljö. Varje år genomför Marina läroverket ett antal utbildningsresor med olika mål och innehåll. Till exempel får du följa med på studieresor och exkursioner i närområdet samt längre seglingar med skolans fartyg. 

Under resorna samarbetar skolan med lokala branschanknutna företag och organisationer och man har också flera vänskolor i olika länder. Du får uppleva många spännande och intressanta möten i andra kulturer under utbildningsresorna.

För att kunna delta på seglingarna krävs ett godkänt Läkarintyg för sjöfolk, dvs  att du inte lider av något allvarligt sjukdomstillstånd (ex hjärtproblem, epilepsi, svår allergi,diabetes). Under utbildningsresorna betalar eleven självkostnadspris för mat under utbildningsresorna samt kostnaden för läkarintyg.

APL på Marinbiologiutbildningen

Gör praktik i utbildningen på Marina läroverket

I utbildningen ingår 15 veckors praktik vilket kallas arbetsplatsförlagt lärande,  APL. Den ger dig närmare anknytning till arbetsplatser inom relevanta områden. Du kan då få möjlighet att pröva dina kunskaper och färdigheter tex i fält, på ett fartyg eller laboratorium. En del av din APL kommer du att göra på skolans segelfartyg. Ombord på fartyget fungerar du som besättningsman och deltar i framförandet av fartyget, går vakt, navigerar, och lagar mat.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Marinbiolog/Vatten och miljö - Särskild variant

Som boende i samma kommun som Marina Läroverket i Danderyd söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Marinbiolog/Vatten och miljö - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Marina Läroverket i Danderyd

Marina Läroverket

Gymnasieutbildning till sjöss på Marina läroverket

Marina läroverket i Danderyd är en fristående skola i marin miljö i Stockholm, som erbjuder gymnasieutbildningar, vuxenutbildningar och ett antal fristående kurser. Skolan har ca 500 elever och är inte större än att de kan erbjuda dig både trygghet och...


Läs mer om Marina Läroverket i Danderyd och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Marina Läroverket i Danderyd

Stocksunds hamn
182 78 Stocksund

 Visa telefonnummer
www.marinalaroverket.se


Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner.

Christer
(1)
Jag gick på skolan år 2013-2016. Skolan var otroligt dålig och allt sög. Det var inte alls som jag hade tänkt mig. Dåliga lärare, elever, utbildning, mat.
Lee Stern Kommentar:
Hej du som kallar dig Christer
Jag har lite svårt att bemöta din flod av kritik då du verkar missnöjd med så gott som allt och alla. Skulle gärna vilja höra mer konkret vad som gjort dig så besviken under dina tre år på skolan. Maila mig gärna på lee@klartskepp.se.
Mira
(5)
Bra lärare, underbar skolmiljö, bra trivsel och en unik chans att få segla långsegling
sebbi
(5)
Har du efterfrågan om en bra framtid? Har du svårigheter att välja gymnasier? Då har vi svaren för dig! Vi kan stolt representera Marina läroverket! Blanda både roligheter med skolan, med kunskap;)) följ med på resor längst horisonterna. Och en livsmängd av minnen!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Marinbiolog/Vatten och miljö - Särskild variant från Marina Läroverket i Danderyd, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Marina Läroverket
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,7)
Baseras på 3 recensioner.