Gymnasium i Kronobergs län

Gymnasium i Kronobergs län - studera i gröna Småland!

I Kronobergs län finns många gymnasium och du har möjligheten att välja mellan flera olika gymnasieskolor och gymnasieprogram! Plugga i städer som Växjö, Ljungby och Älmhult! 
Visar 1-20 av 120 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 120 träffar
1
2
3
4
...
6

Kronobergs län

Kronobergs läns residensstad är Växjö och det är också Växjö som är länets klart största stad. Länet består till största del av skog och sjöar och därför har skogsindustrin alltid varit en viktig näring. I Kronobergs län ligger även Älmhult, främst känt för att vara platsen där Ingvar Kamprad först slog upp dörrarna för det som skulle komma att bli IKEA. Länet har en expansiv utveckling i Växjö, mycket tack vare det populära Linnéuniversitetet.

Gymnasium Kronoberg

För dig som tänker gå på ett gymnasium i Kronobergs län finns det många olika gymnasium att välja bland, både kommunala och fristående. Växjö erbjuder flest gymnasium i länet. Totalt sett finns det gymnasium på nio olika orter runt om i länet, vilka orter det rör sig om kan du se här nedan:

Ansök till gymnasiet

Det finns två olika hemsidor som du använder för att ansöka till ett gymnasium i Kronobergs län. Om du bor i Alvesta, Lessebo, Tingsryd, Uppvidinge, Växjö eller Älmhults kommun ansöker du på vaxjo.dexter-ist.com. Du som bor i Ljungby eller Markaryds kommun loggar in för att göra din ansökan till gymnasiet på webtjanst.ljungby.se.

Växjö och Linnéuniversitetet

Växjö är en stad som växer i snabb takt och som erbjuder mycket för dig som är student. I staden finns bland annat fotbollsklubben Östers IF. Men det är inte bara i fotboll som Växjö har ett lag att vara stolta över, även i ishockey finns laget Växjö Lakers som sedan 2011 spelar i Elitserien. För den sportintresserade finns det alltså mycket att ägna sig åt.

Här finns det kulturnöjen som Växjö konsthall, museum om utvandrarna till Amerika och utställningar runt om staden. Det är en livlig stad där det ofta anordnas här kan du även shoppa, både i staden och på gallerior.

År 2010 omvandlades Växjö Universitet till Linnéuniversitetet efter en sammanslagning med Högskolan i Kalmar. Idag är Linnéuniversitetet en av de starkast bidragande orsakerna till den goda tillväxten i Växjö. Här finns det mer än 60 utbildningsprogram och du kan läsa en magisterexamen i fler än 20 olika ämnen. 

Jämför dina favoriter
Reportage
Noel läser Grafisk design på LBS...
LBS Kungsbacka

Noel är 17 år gammal går på Grafisk design på LBS Kungsbacka. Noel valde LBS eftersom han var intresserad av grafisk design sedan innan utbildningen. 

Läs mer
Naturvetenskapsprogrammet - Elev...
Procivitas privata gymnasium Växjö

Här kan du läsa ett elevreportage där Olle Wickell berättar hur det är att läsa Naturvetenskapsprogrammet på ProCivitas gymnasium i Växjö! 

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information