Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Växjö
Programinformation
Växjö
Antal elever: cirka 10 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 150,8) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-19
2022-04-20

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet med inriktning på personbil på Praktiska Gymnasiet i Växjö

Välkommen till Fordons- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Växjö. Under din treåriga lärlingsutbildning kommer du lära dig att bli serviceinriktad, få erfarenhet av att arbeta i en fordonsverkstad, att arbeta med datorer samt att arbeta med dina händer. Fordons- och transportprogrammet är em bred utbildning vilket leder till att du skaffa dig ett underhållande och varierat jobb när du är klar. Du kommer studera en bransch som är i ständig utveckling vilket betyder att du ständigt kommer ställas inför olika utmaningar i ditt framtida arbetsliv.

Du kommer få kunskaper om allt från tekniken i olik fordon, till hantering av transport. Just datahantering är en väsentlig del i transportbranschen, på grund av detta kommer du få arbeta med hur man bästa sätt hanterar olika datasystem som är viktigt för just ditt arbete. Självständigt arbete är ett krav inom branschen, utbildningen lägger därför fokus på att utveckla din förmåga att själv lösa problem.

Fordons- och transportprogrammet med inriktning på personbil

Vill du bli personbilsmekaniker behöver du lära dig felsöka, reparera och utföra service på lätta fordon. Då är det här den perekta utbildningen för dig! Ett treårigt program med både teori och praktik!

Välkommen med din ansökan till Fordons- och transportprogrammet med inriktning på personbil på Praktiska Gymnasiet i Växjö

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Växjö

Praktiska gymnasiet i Växjö öppnar dörrar

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Växjö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Växjö

Arabygatan 53
352 46 Växjö

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Praktiska gymnasiet Växjö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information