Gymnasium i Växjö

Plugga på gymnasiet i Växjö, det blir kul!

Sveriges grönaste stad är en mellanstor stad i södra Sverige och Småland. Växjö är omringad av sjöar och bjuder på en massa shopping, mysiga kaféer och köpcentrum. Växjö har också ett stort utbud att gymnasieskolor och gymnasieprogram.
Visar 1-20 av 64 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 64 träffar
1
2
3
4

Gymnasium i Växjö

Växjö är en tätort i södra Småland som nästan har 80 000 invånare. Tidigare kallades Växjö, ”staden där vägarna möts”, med anledningen att många riksvägar möts där. Växjö är helt omgivet av sjöar och ligger cirka 180 meter över havet.

Växjö stad är en kombination av småstadsidyll, universitetsstad och en nöjesmetropol. Staden bjuder på shopping, mysiga kaféer och många andra intressanta mötesplatser. I västra Växjö ligger köpcentret Grand Samarkand, ett köpcentrum som är det nyaste i Växjö. Mitt i Växjö ligger Växjösjön, den är omringad av lummig grönska och ett mysigt promenad- och löpspår. Där är det alltid liv och rörelse.

För att vara en sådan liten stad har Växjö ett omfattande kultur- och nöjesutbud. Växjös konserthus är till exempel ett av Sveriges största där det bjuds på kammarmusik i världsklass. Regionteatern Blekinge Kronoberg är också en av Sveriges största och mest aktiva inom nyskapande av barn- och ungdomsteater.

Växjö är känt för sin glastillverkning i Glasriket som är känt världen över. I Lammhult utanför Växjö finns också en lång tradition av möbelhantverk med klassisk och nyskapande design.

Gymnasium i Växjö

I Växjö kommun finns det cirka 12 gymnasieskolor, både kommunala och fristående gymnasieskolor. Bland dessa gymnasieskolor finns det mängder av gymnasieprogram och inriktningar att välja mellan. Du har dessutom rätt att söka till samtliga gymnasieprogram som finns och ges i Kronobergs län, vilket betyder att du har över 20 stycken skolor att välja mellan. Kommer du in på någon av dessa skolor så kommer Växjö kommun bevilja och betala din skolgång.

För att söka till en gymnasieskola och ett gymnasieprogram i Växjö tar du kontakt med gymnasieantagningen i Växjö-, Markaryd- eller Ljungby kommun.

Antagningskansliet Växjö
Box 1222, 352 12 Växjö
gymnasieantagningen@vaxjo.se
Tfn: 0470-419 64

Antagningskansliet i Markaryd
Järnvägsgatan 28, 285 37 Markaryd
inga-lill.evaldsson@markaryd.se
Tfn: 0433-72208

Antagningskansliet i Ljungby
Axel Roothsgatan 13, 341 41 Ljungby
antagningskansliet@skola.ljungby.se
Tfn: 0372-78 40 77

Linnéuniversitet och Växjöcampus!

Har du siktet inställt på att studera vidare och studentliv, då är Linnéuniversitetet och Växjöcampus något för dig. Universitetet har många utbildningar att välja på och studentlivet med nationer och studentpubar är ett måste.

Källor: antagningskanslier.se

Jämför dina favoriter
Reportage
Noel läser Grafisk design på LBS...
LBS Kungsbacka

Noel är 17 år gammal går på Grafisk design på LBS Kungsbacka. Noel valde LBS eftersom han var intresserad av grafisk design sedan innan utbildningen. 

Läs mer
Naturvetenskapsprogrammet - Elev...
Procivitas privata gymnasium Växjö

Här kan du läsa ett elevreportage där Olle Wickell berättar hur det är att läsa Naturvetenskapsprogrammet på ProCivitas gymnasium i Växjö! 

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information