Visar 1-21 av 21 träffar
  • = Riksintag
Visar 1-21 av 21 träffar

Gymnasium i Växjö

Växjö är en tätort i södra Småland som nästan har 80 000 invånare. Tidigare kallades Växjö, ”staden där vägarna möts”, med anledningen att många riksvägar möts där. Växjö är helt omgivet av sjöar och ligger cirka 180 meter över havet.

Växjö stad är en kombination av småstadsidyll, universitetsstad och en nöjesmetropol. Staden bjuder på shopping, mysiga kaféer och många andra intressanta mötesplatser. I västra Växjö ligger köpcentret Grand Samarkand, ett köpcentrum som är det nyaste i Växjö. Mitt i Växjö ligger Växjösjön, den är omringad av lummig grönska och ett mysigt promenad- och löpspår. Där är det alltid liv och rörelse.

För att vara en sådan liten stad har Växjö ett omfattande kultur- och nöjesutbud. Växjös konserthus är till exempel ett av Sveriges största där det bjuds på kammarmusik i världsklass. Regionteatern Blekinge Kronoberg är också en av Sveriges största och mest aktiva inom nyskapande av barn- och ungdomsteater.

Växjö är känt för sin glastillverkning i Glasriket som är känt världen över. I Lammhult utanför Växjö finns också en lång tradition av möbelhantverk med klassisk och nyskapande design.

Gymnasium i Växjö

I Växjö kommun finns det cirka 12 gymnasieskolor, både kommunala och fristående gymnasieskolor. Bland dessa gymnasieskolor finns det mängder av gymnasieprogram och inriktningar att välja mellan. Du har dessutom rätt att söka till samtliga gymnasieprogram som finns och ges i Kronobergs län, vilket betyder att du har över 20 stycken skolor att välja mellan. Kommer du in på någon av dessa skolor så kommer Växjö kommun bevilja och betala din skolgång.

För att söka till en gymnasieskola och ett gymnasieprogram i Växjö tar du kontakt med gymnasieantagningen i Växjö-, Markaryd- eller Ljungby kommun.

Linnéuniversitet och Växjöcampus!

Har du siktet inställt på att studera vidare och studentliv, då är Linnéuniversitetet och Växjöcampus något för dig. Universitetet har många utbildningar att välja på och studentlivet med nationer och studentpubar är ett måste.