RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

NIU Innebandy på Växjö Fria Gymnasium

Växjö Fria Gymnasium ger dig möjlighet att satsa på innebandy samtidigt som du får en gymnasieutbildning.

NIU - Innebandy på Växjö Fria Gymnasium utgår från dig och dina förutsättningar. Som elev ska du få bästa möjliga chans att utvecklas från din nuvarande nivå till nationell elit. Har du viljan – har vi verktygen att hjälpa dig i din satsning mot att bli en bättre innebandyspelare.

Tre förmiddagar i veckan ägnas åt innebandyträning. Denna består i huvudsak av individuell-, taktisk-, teknisk-, teoretisk- och fysisk träning. All innebandyträning bedrivs i Fortnox Arena och ansvariga tränare är Christian Guntsch och Klas Skoglund-Wikeling samt spelare från Växjö Vipers SSL-lag.

Kurser på NIU 400p

  • Tränings- och tävlingslära 1
    Idrottsspecialisering 1-3

Ansökan och antagning

Det kommer att finnas 14 platser (varje läsårsstart) där 7 är för pojkar och 7 är för flickor. De sökande som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen tas in. Du måste även bli antagen på ett gymnasieprogram på skolan för att få din plats.

Antagning till NIU – innebandy kräver både antagning till ett gymnasieprogram och en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning samt dina idrottsmeriter. Ansökan till NIU - görs via Svenska Innebandyförbundet.

Samarbete med Växjö Vipers

Växjö Fria har ett samarbete med Växjö Vipers sedan flera år tillbaka. Detta förutsätter inte att du idag spelar i denna förening eller att du ska göra det men de har goda förutsättningar att tex hjälpa inflyttade elever med lagtillhörighet samt boende.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Växjö

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Växjö Fria Gymnasium
Storgatan 82 C
35246 Växjö

Växjö Fria Gymnasium

Växjö Fria gymnasium är en fristående skola som erbjuder både högskoleförberedande- och yrkesförberedande program. För dig som är idrottsintresserad erbjuder alla skolans program en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom ishockey, fotboll och innebandy. Det finns även möjlighet att välja till en...

Läs mer om Växjö Fria Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad