Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Procivitas privata gymnasium Växjö
Programinformation
Växjö
Samhällsvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-16
2020-04-23

Om utbildningen

Samhällsvetenskapligt program med inriktningen Samhällsvetenskap (SASAM) på ProCivitas i Växjö.

Vill du förstå viktiga samhällsfrågor? Undrar du över hur geografiska, ekonomiska och sociala förhållanden skapar olika villkor på vår jord? Vill du utveckla din förmåga att förstå en alltmer globaliserad värld? Samhällsvetenskapsprogrammet lägger en bra grund inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Detta är en utbildning för dig som är engagerad och nyfiken och har ett stort intresse för din omvärld.

Efter tre år på samhällsvetenskapsprogrammet har du blivit en samhällsentreprenör. Det betyder att du har fått chansen att utveckla inte bara dina kunskaper och förmågor utan också din drivkraft. ProCivitas arbetar bland annat med projekt som är direkt knutna till vår omvärld. Skolan lägger mycket kraft på kommunikation och hur åsikter och värderingar uppkommer.

Samhällsentrepenör

Gemensamt för de två inriktningarna inom Samhällsvetenskapsprogrammet är att skolan arbetar med kunskaper och förmågor som förbereder dig att bli en samhällsentreprenör, en som vill vara med och förändra samhället. Skillnaden är att inriktningen samhällsvetenskap fokuserar mer på samhällsfrågor i stort och smått, hur individen och samhället samspelar och vad du kan göra för att påverka utvecklingen.

Dina medresenärer

Hos ProCivitas studerar du tillsammans med andra studiemotiverade och samhällsengagerade elever som strävar efter att använda sin kunskap till att påverka samhället. Skolan arbetar tillsammans i en miljö som präglas av kreativitet och kritiskt tänkande, för att utveckla dina förmågor, din studieteknik, din kunskap och ditt engagemang. ProCivitas kombinerar läsning och läroböcker med ex rollspel, skapande av film, observationer av verkligheten, studiebesök, studieresor (senast till Stockholm och Berlin) och samhällsengagerade gästföreläsningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

På ProCivitas ställer vi höga krav på våra elever och vår verksamhet. Våra lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever så att de når sin fulla potential. Hos oss präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.

Kurser på inriktning Samhällsvetenskap

På Samhällsvetenskapsrpgorammet (SA), Samhällsvetenskap är dessa kurser inriktningskurser

  • Filosofi 1
  • Moderna språk
  • Psykologi 1
  • Geografi 1
  • Historia 2
  • Religion 2
  • Samhällskunskap 2

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Procivitas privata gymnasium Växjö söker du till programmet via Antagningskansliet Växjö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
E-post: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Procivitas privata gymnasium Växjö

ProCivitas privata gymnasium, Växjö

ProCivitas privata gymnasium i Växjö - skolan där du äger drömmen!

ProCivitas privata gymnasium Växjös ambition är att vara Sveriges bästa gymnasieskola, genom nöjda elever och medarbetare. Därför sätter ProCivitas i Växjö dig i centrum, och målet är att du ska lämna skolan med resurser att forma din egen framtid. Som...


Läs mer om Procivitas privata gymnasium Växjö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Procivitas privata gymnasium Växjö

Vallgatan 12 E
352 35 Växjö

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.