Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Visar 1-6 av 6 träffar
 

Mer om inriktningen Ventilation

På VVS och fastighetsprogrammet kan du välja att läsa inriktningen Ventilation. På inriktningen Ventilation får du kunskaper om hur ett väl fungerande inomhusklimat kan uppnås när det gäller temperatur och ventilation.

Förbered dig på arbetslivet på VVS och fastighetsprogrammet

Om du väljer inriktningen Ventilation kommer du att lära dig mer om anläggningars uppbyggnad, konstruktion och funktion. Vidare får du lära dig om hur drift och underhåll ska skötas i olika typer av anläggningar.

Du får även lära dig de termer som används i arbetet som Ventilationer. Under utbildningen blandas praktiska och teoretiska moment. Du får bland annat genomföra underhållsarbeten med rätt utrustning. Detta för att du ska kunna börja arbeta direkt efter studenten.

Stor efterfrågan på utbildade inom VVS

Det utbildas för få inom VVS vilket har lett till en stor brist på kompetenta och kvalificerade personer. Om du vill börja arbeta efter att ha läst VVS och fastighetsprogrammet har du goda förutsättningar för att få arbete.

Efter att du tagit studenten från inriktningen Ventilation kan du välja att arbeta som till exempel:

•    Installationstekniker
•    Ventilationstekniker
•    Arbeten inom värme och ventilation

VVS och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet kan du välja att läsa ytterligare två kurser i Svenska eller Svenska som andraspråk och en kurs i Engelska. Detta kan du göra inom ramen för det individuella valet eller genom att läsa ett utökat program.

Jämför dina favoriter
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information