VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation

Praktiska gymnasiet Nykvarn
Programinformation
Nykvarn
Antal elever: cirka 20 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 168,8) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-22
VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation

Om utbildningen

VVS och fastighet: Ventilation

Som ventilationstekniker kommer du jobba med service, drift, underhåll samt mätning och injustering av olika ventilationsanläggningar.

Inriktningen ventilationstekniker passar dig som vill arbeta fritt och självständigt inom service och underhåll. Energibesparing är och blir en allt viktigare fråga och i din roll kan du vara med och påverka utvecklingen. Som ventilationstekniker arbetar du med att utforma ventilationssystem för en god inomhusmiljö. 

Under utbildningen får du specialisera dig på ventilationer och arbeta med underhåll, reparation, drift samt servicearbeten. Kurserna innehåller praktiska moment med inlärning av verklighetstrogna miljöer som luftbehandling, elkraftteknik och justeringar av ventilationsanläggningar. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge godservice till kunder.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nykvarn

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nykvarn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Skälbyvägen 7A
155 35 Nykvarn

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation från Praktiska gymnasiet Nykvarn, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information