Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation

Praktiska gymnasiet Nykvarn
Programinformation
Nykvarn
Antal elever: cirka 10 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 127,5
    (medelvärde: 164,0) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-25
2022-02-17
2022-04-20
VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation

Om utbildningen

Ventilation på Praktiska gymnasiet i Nykvarn

Som ventilationstekniker kommer du jobba med service, drift, underhåll samt mätning och injustering av olika ventilationsanläggningar.

Inom VVS- och fastighet finns flera inriktningar och ventilation är en av dem. Här specialiserar eleven sig på ventilationer och arbetar med underhåll, reparation och drift, samt servicearbeten. Kurserna innehåller praktiska moment med inlärning av verklighetstrogna miljöer som luftbehandling, elkraftteknik och justeringar av ventilationsanläggningar. Yrkestiteln efter studenten är just att du kan arbeta som ventilationstekniker.

Om VVS- och fastighetsprogrammet

På programmet VVS och fastighet får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du lär dig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

På Praktiska Nykvarn har vi engagerade lärare som ser varje individ, och har en god och fin relation till sina elever. Våra utbildningar leder till arbete efter avslutade studier och de flesta av våra elever har jobb direkt efter studenten. Men du behöver inte välja mellan en yrkesexamen och högskolebehörighet, hos oss kan du få båda!

   

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nykvarn!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nykvarn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Norra bruksgatan 2
155 33 Nykvarn

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation från Praktiska gymnasiet Nykvarn, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information