Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation

Lars Kaggskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 242,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 242,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Tekniska lösningar inom VVS

VVS- och fastighetsprogrammet är för dig med intresse av teknik och som har en praktisk förmåga. Du får lära dig i praktik och teori om installation, service och underhåll av till exempel värme- och sanitetssystem.

Det här lär du dig på VVS- och fastighetsprogrammet

VVS-montörens arbete består i att installera och underhålla rörsystem och andra komponenter som gör att vi får ett trivsamt och behagligt inomhusklimat och att vi bland annat kan duscha och tvätta oss. Installation och underhåll sker inte bara i bostäder, utan även på sjukhus, i affärshus, kontor, sportanläggningar och industribyggnader. Är du intresserad av jobb inom ventilation, VVS så är denna utbildning rätt för dig. Dessutom är utbildningen en bra grund om du vill läsa vidare till kylmontör.

Inriktning Ventilation (lärlingsförlagd från årskurs 2)

Till årskurs två kan du välja den lärlingsförlagda inriktningen ventilation. Den ger dig fördjupade kunskaper i service, drift och underhåll samt mätning och injustering. Du lär dig även om hur olika ventilationssystem fungerar samt hur du utför felsökning och åtgärdar fel med hjälp av rätt typ av utrustning och verktyg.

En ventilationsmontör ser till att det finns frisk och ren luft inomhus, att rum är fria från farliga partiklar och fukt som kan skada människor och byggnader. Jobbet som ventilationsmontör handlar om att se till att nya och gamla byggnader samt stora som små fastigheter och fabrikslokaler har ett bra och fungerande ventilationssystem. Arbetet innebär till största del montering av kanaler, rör, fläktar, aggregat samt underhåll. Ibland kräver det att du i egen verkstad tillverkar olika kanaler och vinklar.

Det här kan du jobba med i framtiden

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen. Nedan hittar du exempel på yrkesutgångar, alltså vilka yrken som du kan söka efter programmet.

  • VVS-montör
  • Ventilationsmontör
  • Industrimontör
  • Isoleringsmontör
  • Ventilationstekniker
Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Ventilation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Lars Kaggskolan
Lorensbergsgatan 56
392 34 Kalmar

På Kagg skapar vi förutsättningar för din framtid!

Lars Kaggskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund. Skolan har cirka 1300 elever och 150 medarbetare. Här finns både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vi erbjuder en kamratlig och trivsam arbetsplats med engagerade kollegor i en utvecklande miljö. Hjärtligt välkommen...

Läs mer om Lars Kaggskolan och visa alla program.

Sponsrad