Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Bräckegymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Plåtslageri

Bygg- och anläggningsprogrammet på Bräckegymnasiet passar dig som vill ha ett arbete inom byggsektorn i framtiden. Det är också passande att du trivs med att utföra ett ordentligt hantverk. För att bli en skicklig plåtslagare krävs att du är klurig och kan tänka i nya banor när plåt behöver formas för att passa allt från ett vanligt villatak till ett gammalt kyrktorn eller ett ventilationssystem behöver tillpassas för att skapa ett bra klimat inomhus.

På Bräckegymnasiet kan du välja två inriktningar inom plåtslageri:

Byggnadsplåtslagare

Som byggnadsplåtslagare befinner du dig ofta på hög höjd utomhus för att klä tak och fasader med tilläggsisolering och plåt eller montera regnvattensystem och säkerhetsanordningar på fastigheter. Men du jobbar också med att falsa, klippa och bocka plåt till rätt storlek och form.

Med tillval som Kulturplåtslageri, Plåtslageri-svetstekniker, Arkitektur hus och Hållbart samhälle kan du spetsa dina yrkeskunskaper i byggnadsplåtslageri redan under gymnasietiden.

Ventilationsplåtslagare

Som ventilationsplåtslagare befinner du dig mer inomhus men ofta i takhöjd för att montera kanaler, fläktar och aggregat samt sköta underhållet och göra funktionskontroller av ventilation.

Moderna ventilationssystem innehåller högteknologi och brandskydd som du får lära dig mer om på utbildningen. Utvecklingen inom ventilation går fort framåt och du har stora möjligheter att nischa dig på vägen genom yrkeslivet.

Med tillval som Luftbehandling, Plåtslageri-svetstekniker, Entreprenörskap, Arkitektur hus och Hållbart samhälle kan du spetsa dina yrkeskunskaper i ventilationsplåtslageri redan under gymnasietiden.

Gillar du arbete på hög höjd kan du också titta närmare på vår utbildning till undertaksmontör. På alla våra yrkesprogram har du möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bräckegymnasiet
Uppfinnaregatan 1
417 56 Göteborg

Bräckegymnasiet – Vi bygger yrkesstolthet!

Bräckegymnasiet i Göteborg är den rätta skolan för dig som vill jobba med bygg och anläggning i framtiden. Här får du en utbildning där du kombinerar teori och praktik och upp till hälften av din undervisning sker ute på en...

Läs mer om Bräckegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad