Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 168,1)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 168,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Bygg- och anläggningsprogrammet - Bygg din
framtid!

Vill du ha ett jobb där dagen går fort? Ett jobb där både kropp och hjärna utmanas? Ett jobb där du får jobba tillsammans med andra människor?

Då är byggprogrammet något för dig! Byggprogrammet är perfekt för dig som vill jobba direkt efter gymnasiet men även kunna läsa till högskola. 

Vi erbjuder treinriktningar: husbyggnad (träarbetare/plattsättare), plåtslageri och måleri.

Du läser alla klassiska skolämnen som svenska, matematik, engelska med mera men är samtidigt i vår bygghall och lär dig byggyrket från grunden.

Inriktningen plåtslageri

Plåtslageri är framtidens yrke! På Distra utbildar vi de som ofta jobbar på byggnaders tak och lägger alla vackra plåttak. Ofta jobbar man även med plåtfasader på alltifrån villor till stora industribyggnader. Du blir expert på att arbeta med plåt och får ofta jobba på hög höjd med vackra utsikter från Stockholm och Sveriges vackraste byggnader.

Det här är utbildningen för dig som vill jobba praktiskt, omväxlande och känna dig fri! Du blir en av de viktigaste personerna på arbetsplatsen och får använda både din fantasi och kreativitet.

Var inte orolig om du aldrig snickrat eller målat tidigare! Vi börjar från början och förutsätter att alla gör allt för första gången. 

Första året på byggprogrammet är likadant för alla, oavsett om du vill bli målare, plåtslagare eller snickare. Här lär du dig grunderna i både snickeri, måleri, plattsättning, plåtarbete och betong. Inför år 2 väljer du sedan inriktning eller har möjlighet att byta. 

Om du vill plugga vidare på högskola

Är du osäker på om du vill gå på högskola eller inte? På byggprogrammet kan du läsa till kurser inom svenska och engelska så du blir behörig till universitetet! 

15 veckor praktik/APL - för ALLA!

Under år 2 och 3 går du även ut på praktik/APL. Där får jobba tillsammans med en erfaren handledare på en riktig arbetsplats. Det gör att du får mycket lättare att få jobb när skolan är klar. Du har nämligen ett stort och rikt CV med massor av goda referenser när du tar examen från oss.

Var inte orolig, Distra fixar platsen!

Distra erbjuder även lärling från årskurs 2-3!

Från och med hösten 2019 erbjuder Distra även lärlingsutbildning inom bygg- och måleri. Istället för att jobba i deras bygghall är du minst av halva tiden skoltiden på en riktig arbetsplats och lär dig yrket där. Det är samma kurser och samma höga krav men utbildningen sker i samarbete med din arbetsplats.

För vissa elever är detta utbildningskoncept perfekt!

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Distra Gymnasium i Stockholm
Instrumentvägen 45
126 53 Hägersten

Distra Gymnasium i Stockholm

Välkommen till Distra! Ett av Stockholms vassaste yrkesgymnasium med program som: Bygg- och anläggningsprogrammet Handel- och administrationsprogrammet Yrkesintroduktion mot Bygg/Handel Yrkesintroduktion med specialpedagogisk profil mot Bygg/Handel Du kommer ha 16 klasskamrater i din klass! Du läste rätt. Hos oss består...

Läs mer om Distra Gymnasium i Stockholm och visa alla program.

Sponsrad