Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Lars Kaggskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Jobba inom bygg och anläggningsbranschen

Bygg- och anläggningsprogrammet är för dig som vill arbeta inom något av bygg- och anläggningsbranschens yrken. Beroende på vilken inriktning du väljer kommer du att få goda yrkeskunskaper inom något av områdena husbyggnad, anläggning, måleri eller plåtslageri. Utbildningen ger dig en stabil grund för livslångt lärande inom ditt yrke eller genom vidare studier vid yrkeshögskola, högskola och universitet.

Skolan har ett mycket gott samarbete med branschorganisationerna vilket gör att du får en utbildning anpassad för dagens och framtidens krav. Undervisningen innehåller inslag som gör dig förberedd för arbete både innanför och utanför Sveriges gränser. Lars Kaggskolans bygg- och anläggningsprogram är en branschrekommenderad utbildning. Första året läser alla elever gemensamt och sedan väljer du inriktning inför årskurs 2.

Inriktning Plåtslageri

Inriktningen som byggnadsplåtslagare är en företagsförlagd lärlingsutbildning från och med årskurs 2. Som byggnadsplåtslagare arbetar du med att lägga tak, montera olika plåtdetaljer på hus och beklädnader på fasader. Arbetet sker både inom- och utomhus och inte sällan på hög höjd.

En byggnadsplåtslagare bör vara en bra problemlösare och vara kreativ. Du kommer att få lära dig att jobba med olika verktyg och material. Lagar och bestämmelser och hur du söker information om detta får du också lära dig.

Efter utbildningen

För att få yrkesbevis behöver du arbeta som anställd lärling i ett bygg-/måleriföretag efter gymnasiet. Efter cirka 2,5 år som lärling får du ett yrkesbevis. Från och med hösten 2023 ska alla yrkesprogram ge grundläggande behörighet till högskola och universitet. Du kan också välja att läsa vidare på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lars Kaggskolan
Lorensbergsgatan 56
392 34 Kalmar

På Kagg skapar vi förutsättningar för din framtid!

På Lars Kaggskolan är det lätt att trivas. ”Kom som du är och var som du vill” är en del av den värdefulla gemenskapen på Kagg. På vår skola får du möjlighet att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar, oavsett vilket program du...

Läs mer om Lars Kaggskolan och visa alla program.

Sponsrad