Distra gymnasiet

Distra Gymnasium i Stockholm - skolan som ser dig!

"9/10 elever skulle rekommendera Distra till en vän"

Centralt på Södermalm hittar du Distra bygg-gymnasium där det går 195 elever. Detta innebär att alla känner alla och att du blir sedd. På Distra jobbar man för att eleverna ska bli självständiga. De börjar därför tränas i att söka jobb och praktik själva redan från början. Distra är branschrekommenderad av både fack och branschen.

Som en del i att förbereda eleven för vuxenlivet och de kommande arbetslivet delar man upp veckan i teoretisk undervisning på skolan varvad med praktik ute på en arbetsplats.

Plugga en yrkesförberedande utbildning på Distra Gymnasium och få högskolebehörighet

På Distra gymnasium kan du läsa Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktningen husbyggnad och måleri, Handels- och administrationsprogrammet och introduktionsprogrammet för dig som behöver läsa in en gymnasiebehörighet. Alla programmen är praktiska och du kommer att få spendera många timmar ute på en arbetsplats.

Distra Gymnasium presenterar nyheten: Fotbollsprofil!

Distra är den enda skola i Stockholm som kan erbjuda fotboll- och futsalsprofil. Det är möjligt för dig att kombinera fotbollsprofilen på samtliga utbildningar!

Träningen sker under ordinarie skoldag och fotbollsträningen är en del av din utbildning. Den ger betyg och kan räknas in i ditt meritvärde.

Läs mer om Distras fotbollsprofil här.

På Distra gymnasium får alla elever sin egen Ipad

På Distra Gymnasium satsar man på att bli Sveriges modernaste yrkesgymnasium. Eleverna får därför moderna läroverktyg som en Ipad för att enkelt kunna komma åt information digitalt samt att få tillgång till stödprogram som uppläsning och stavningsstöd. Du som elev på Distra Gymnasium kommer bland annat att kunna hitta dina betyg, uppgifter och omdömen i Ipaden, och självklart även allt skolmaterial.

Specialpedagogiska resurser på Distra gymnasium

På  Distra arbetar man mycket med att anpassa utbildningen efter alla elever oavsett inlärningsstil eller behov. Att ha tillgång till undervisningen digitalt skapar bättre förutsättningar för många elever att lyckas i sin skolgång. Som elev kommer du även att ha tillgång till stöd och extra hjälp av skolans specialpedagog. Specialpedagogen handleder även lärarna på skolan så att de kan utforma lektioner och uppgifter så att alla ska ha möjlighet att klara av dessa.

Praktiksalar i världsklass på Distra gymnasium

Bara en hållplats från Gullmarsplan kan Distra stoltsera med sin egen bygghall på över 1800 kvadratmeter. Som elev på skolan kommer du att få spendera många timmar här och lära dig grundera i ditt framtida yrke. Under årskurs 2 och tre kommer du att få vara både på en arbetsplats under din praktik och dessutom få spendera många timmar i bygghallen. Du kommer garanterat att ha många praktiska erfarenheter och vara väl förberedd för arbetslivet när du tar studenten.

Är du nyfiken på hur skolan ser ut? Spana in Distras instagram www.instagram.com/distragymnasium .

Är du intresserad och vill veta mer om Distra Gymnasium i Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Distra Gymnasium i Stockholm

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Distra Gymnasium i Stockholm.

Andel lärare med leg. och behörighet 2017

121 62 STOCKHOLM

dbg-sthlm.com

Abdi