Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Distra Gymnasium i Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 38 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet

Om utbildningen

Plugga Husbyggnad på Distra gymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet - Bygg din
framtid!

Detta är programmet som erbjuder dig inriktningar inom måleri och husbyggnad. Under ditt första år på Distra läser du därför två breda kurser inom bygg och anläggning som låter dig prova på måleri, snickeri, plattsättning, mureri och mycket mer! 

Var inte orolig om du aldrig snickrat eller målat tidigare! Distra hjälper dig att börja från början och förutsätter att alla gör allt för första gången. 

Tillsammans med gymnasiekurser i matematik, engelska och svenska ger Distra dig under detta första år en stabil grund att lägga inriktning på.

Inriktningen husbyggnad

Husbyggnad behandlar husbyggnadsprocessens alla stadier från projektering till det att objektet är färdigt att användas. Det behandlar även svensk byggtradition och arkitektur samt olika tidsepokers estetiska ideal. Byggprogrammet med inriktning Husbyggnad är en utbildning med stor spännvidd. Den ger kunskaper i den teknik som krävs både för nybyggnad, ombyggnad, underhåll och reparation.

Om du vill plugga vidare på högskola

Är du osäker på om du vill gå på högskola eller inte? På byggprogrammet kan du läsa till kurser inom svenska och engelska så du blir behörig till universitetet! 

15 veckor praktik/APL - för ALLA!

Under år 2 och 3 går du även ut på praktik/APL. Där får jobba tillsammans med en erfaren handledare på en riktig arbetsplats. Det gör att du får mycket lättare att få jobb när skolan är klar. Du har nämligen ett stort och rikt CV med massor av goda referenser när du tar examen från oss.

Var inte orolig, Distra fixar platsen!

Distra erbjuder även lärling från årskurs 2-3!

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Distra Gymnasium i Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Distra Gymnasium i Stockholm

Distra Gymnasium i Stockholm

Distra Gymnasium i Stockholm

Välkommen till Distra! Ett av Stockholms vassaste yrkesgymnasium med program som: Bygg- och anläggningsprogrammet Handel- och administrationsprogrammet Yrkesintroduktion mot Bygg/Handel Yrkesintroduktion med specialpedagogisk profil mot Bygg/Handel Du kommer ha 16 klasskamrater i din klass! Du läste rätt. Hos oss består...


Läs mer om Distra Gymnasium i Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Distra Gymnasium i Stockholm

Hallvägen 14
121 62 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
dbg-sthlm.com

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Abdi
(5)
Jag bytte till Distra efter att en kompis tipsade mig och han trivdes. Jag började sent i ettan men deras rektor Jocke fixade en plan och alla lärare hjälpte mig hinna i kapp. Nu tar jag snart studenten och kommer sakna alla lärare o fina kompisar jag fått. Alla får hjälp och lärarna är stränga men hjälper en jätte mycket! REKOMENNDERAS
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Distra Gymnasium i Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Distra Gymnasium i Stockholm
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.