Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Värmdö Tekniska gymnasium, i Stockholm (+1 orter)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 147,5)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 147,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Husbyggnad på Värmdö Tekniska Gymnasium!

Det planeras för skyskrapor, nya trafikleder och upprustning av miljonprogrammen runtom i Stockholm. Staden växer och det bäddar för många nya arbetstillfällen för arbetare inom byggsektorn och framtiden för arbetskraften ser mycket ljus ut! Väljer du Bygg- och anläggningsprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium förbereds du för ett framtidsyrke inom byggbranschen. På skolan finns en ny bygghall som stod färdig våren 2015. 

Snickra och bygg

Du väljer inriktning inför årskurs två. Inriktningen Husbyggnad riktar sig till dig som vill vara med i byggprocessen av nya byggnader men också i renoveringsarbeten. Du lär dig snickra, måla, mura, gjuta och bygga i plåt. I utbildningen ingår också material- och verktygskunskap, de teoretiska grunderna och yrkesspråket.

Du får kunskaper om lagar och andra bestämmelser om arbetsmiljö, hälsa och säkerhet samt lär dig att arbeta ergonomiskt rätt. Du kan välja att fördjupa dig extra inom betong där du får kunskaper inom armering och betonggjutningar, eller mot trä där du lär dig mer om stommar och beklädnad.

Många praktikmöjligheter på VTG

VTG erbjuder praktikplatser åt alla elever på små och stora byggen i Värmdö/Nacka och i Stockholm. Genom ditt arbetsplatsförlagda lärande får du erfarenhet och viktiga kontakter i byggbranschen. Möjligheterna till jobb efter studenten är goda. 

Grundläggande högskolebehörighet

På Värmdö Tekniska Gymnasiums Bygg- och Anläggningsprogram ingår de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola. Du kan även välja att inte läsa dem och istället läsa 1-2 andra kurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 4 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Värmdö

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Värmdö

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Liten skola som har väldigt mycket att erbjuda!

Värmdö Tekniska gymnasium (VTG)

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.

Mikahil pluggar Teknik på VTG

Värmdö Tekniska Gymnasium

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?

Fortsatta studier

Vill du läsa vidare efter Bygg- och anläggningsprogrammet? På VTG ingår ett ”högskolepaket” i Bygg- och anläggningsprogrammet, vilket möjliggör vidare studier på högre nivå även för de elever som läser en yrkesutbildning. Om du inte har planer på att läsa vidare efter gymnasiet kan du välja bort högskolepaketet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Värmdö Tekniska gymnasium
Edla Sofias gata 15
13450 Gustavsberg

Värmdö Tekniska Gymnasium med hockey-,
fotboll- och innebandyprofil.

Nyhet: Spelprogrammering och apputveckling på Teknikprogrammet! Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i fräscha lokaler i Gustavsberg. Skolan är belägen i ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs hamn. Hit tar du dig smidigt med buss 474 från Slussen på ca...

Läs mer om Värmdö Tekniska gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Pekka
09 nov 2020
Grym lärare

Grym lärare på bygg och bra mat roliga klasskamrater

Sponsrad