Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Västmanland naturbruksgymnasium
Programinformation
Sala
Antal elever: cirka 80 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 190,7) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-04
Unga killar med skyddshjälmar

Om utbildningen

Plugga till snickare på Västmanlands naturbruksgymnasium

Är du en kreativ person som gillar fysiskt arbete och att skapa saker? Då kan du plugga bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad på Västmanland naturbruksgymnasium. Efter studenten kommer du att ha en yrkesförberedande examen och vara väl förberedd för jobb direkt. På bygg- och anläggningsprogrammet kommer en stor del av undervisningen att vara praktisk, och du kommer även att spendera tid för att lära dig det teoretiska i klassrummet.

Inriktning Husbyggnad

På inriktningen husbyggnad kommer du att få lära dig såväl traditionella som moderna tekniker och metoder för byggnation. Du som elev kommer att få lära dig att skapa nyproduktion och att få jobba med befintliga byggnader som behöver renoveras. Som snickare är det viktigt att man har kunskap om olika material och hur man kan hantera dessa. Du som elev kommer även att få lära dig hur du arbetar utifrån ett säkerhetstänk med fokus på kvalitet och hållbar utveckling. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Husbyggnad
  • Husbyggnad- ombyggnad
  • Husbyggnadsprocessen

Praktisera på ett företag

Under årskurs två och tre kommer du som elev att ha möjlighet att praktisera ute på ett företag. Praktikperioden brukar vara en rolig och spännande period och du kommer att få många nya erfarenheter ifrån den bransch som du vill jobba inom. Om du gör bra ifrån dig under din praktik finns det goda chanser till anställning efter studenten.

Efter byggutbildningen

Efter bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad kommer du att vara väl förberedd för arbete direkt. Det finns idag en stor efterfrågan på duktiga och välutbildade snickare och du som nyexaminerad snickare kommer därför att vara eftertraktad på arbetsmarknaden. Om du vill fördjupa dina kunskaper efter studenten kan du söka in på yrkeshögskolan eller skaffa grundläggande högskolebehörighet genom att läsa till några kurser under gymnasietiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Västmanland naturbruksgymnasium

Välkommen till Ösby Västmanland naturbruksgymnasium!

Ösby Västmanland naturbruksgymnasium hittar du i natursköna miljöer i Saladamm, 7 km ifrån Sala. Som elev på skolan kan du välja att läsa naturbruksprogrammet med inriktning skog, lantbruk, djur eller häst. Här kan du också läsa bygg- och anläggningsprogrammet. Inom...


Läs mer om Västmanland naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Västmanland naturbruksgymnasium

Saladamm Åby
73391 Sala

 Visa telefonnummer
osbygymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Västmanland naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information