Bräckegymnasiet – Vi bygger yrkesstolthet!

Bräckegymnasiet i Göteborg är den rätta skolan för dig som vill jobba med bygg och anläggning i framtiden. Här får du en utbildning där du kombinerar teori och praktik och upp till hälften av din undervisning sker ute på en praktikplats. Du får kunskap, omväxling och nyttiga erfarenheter. De flesta av eleverna på Bräckegymnasiet får jobb direkt efter gymnasiet!

Redo att bli ett proffs?

Bräckegymnasiet är en av de största gymnasieskolorna i landet inom området bygg- och anläggningsteknik. Vi är en branschrekommenderad skola, vilket betyder att du får en utbildning som håller hög kvalitet. Hos oss kan du välja bland ett antal olika yrken; målare, snickare, murare, golvläggare, betongarbetare, plåtslagare och anläggare. Det är perfekt med tanke på att byggbranschen behöver anställa folk inom alla yrkesområden under många år framöver. För att det ska bli ett så enkelt val som möjligt för dig får du under din första termin en introduktion till alla yrken.

Kombinera praktik och teori

Oavsett vilken inriktning du väljer att läsa på Bräckegymnasiet får du god sammanhållning, undervisning av duktiga behöriga lärare i bra lokaler. Vi har små klasser vilket ger en hög lärartäthet och större chans till individualisering, hjälp och studiero. Alla som vill har rätt att läsa kurser för att bli högskolebehörig. I din utbildning varvas teori med praktik och en stor del av utbildningen sker på företag genom praktikplatser som skolan är med och ordnar. På så sätt får du både värdefulla erfarenheter och kontakter.

Husbyggnad med inriktning byggingenjör

Vill du bli byggnadsingenjör? Bräckegymnasiet erbjuder en breddad utbildning som leder till yrkesexamen som snickare och som även ger dig behörighet att studera till ingenjör på högskolan. I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande på byggföretag.

Teknikprogrammet med inriktning mot arkitektur och samhällsbyggnad
Bräckegymnasiets teknikprogram erbjuder en perfekt grund för dig som vill läsa vidare till arkitekt eller byggnadsingenjör. Kunskap om byggprocessen genomsyrar hela utbildningen där du dessutom får känna på ditt framtida yrke genom att praktisera, antingen hos en arkitekt eller en byggnadsingenjör ute på en byggarbetsplats.

Du hittar Bräckegymnasiet på Lindholmen på Norra Älvstranden.

Är du intresserad och vill veta mer om Bräckegymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Bräckegymnasiet

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Bräckegymnasiet.

Bygg- och anläggningsprogrammet

goteborg.se

Snittbetyg: 5

Mikael Gudmundson
Bräckegymnasiet är ett riktigt bra gymnasium för de som vill utbilda sig till hantverkare. Du lär dig teoretiska egenskaper och praktiska egenskaper som finns med dig under livets gång.

För att beställa information från Bräckegymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner