Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Bräckegymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 100 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon

Den här utbildningen på Bräckegymnasiet i Göteborg är för dig som vill ha ett arbete inom byggsektorn och som trivs med att utföra ett ordentligt hantverk. Du får se arbetet växa fram som byggare och människor kommer ha glädje av det du producerar i många år, kanske till och med ett helt sekel eller ännu längre tid.

Arbetet inom byggbranschen är variationsrikt, fritt och rörligt.

Bli anläggningsmaskinförare

Inriktning Anläggningsfordon leder till yrke som anläggningsmaskinförare.

För att ett bygge ska kunna starta gräver anläggningsmaskinföraren i grävmaskinen byggropen och forslar undan markmassorna i hjullastaren. På alla större byggarbetsplatser behövs det anläggningsmaskiner för att till exempel gräva grunder och gräva för vägbyggen och schakta bort grus, sten och jord.

I yrket som anläggningsmaskinförare är det viktigt med precision. Du måste kunna räkna ut på vilken höjd en schaktbotten ska ligga från en fixpunkt, och gräva eller fylla ut till den rätta höjden vid ett vägavsnitt i ett motorvägsbygge.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

Bräckegymnasiet

Bräckegymnasiet – Vi bygger yrkesstolthet!

Bräckegymnasiet i Göteborg är den rätta skolan för dig som vill jobba med bygg och anläggning i framtiden. Här får du en utbildning där du kombinerar teori och praktik och upp till hälften av din undervisning sker ute på en...


Läs mer om Bräckegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bräckegymnasiet

Uppfinnaregatan 1
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon från Bräckegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information