Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Bräckegymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 100 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning

Bygg- och anläggningsprogrammet på Bräckegymnasiet passar dig som vill ha ett arbete inom byggsektorn och som gillar att utföra ett ordentligt hantverk. I jobbet som byggare ser du arbetet växa fram och det du är med och producerar kommer människor använda i årtionden, ja kanske till och med ett helt sekel eller ännu längre tid. Inom byggbranschen får du ha ett arbete som är fritt, rörligt och variationsrikt.

Bli anläggare

När du är anläggningsarbetare arbetar du med asfaltering och vägarbeten, planteringar och stensättning. Oftast jobbar du utomhus med stora maskiner och har specialutrustning som laserinstrument för mätning. Du får vara med och skapa utomhusmiljöer, det kan vara allt från parker och gräsmattor till gator, vägar, hamnar, broar och flygplatser. Andra arbetsuppgifter som ingår i jobbet kan vara att montera räcken, skyltar och vägmarkeringar. 

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Bräckegymnasiet

Bräckegymnasiet – Vi bygger yrkesstolthet!

Bräckegymnasiet i Göteborg är den rätta skolan för dig som vill jobba med bygg och anläggning i framtiden. Här får du en utbildning där du kombinerar teori och praktik och upp till hälften av din undervisning sker ute på en...


Läs mer om Bräckegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bräckegymnasiet

Uppfinnaregatan 1
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning från Bräckegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information