Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Praktiska Gymnasiet Borås
Programinformation
Borås
Antal elever: 16 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 138,2
    (Lägsta: 80) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-22
2019-11-27
2020-01-15
2020-04-15
Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Bygg- och anläggningsprogrammet i Borås – få jobb inom mark och anläggning

Är du kreativ, praktisk och händig? Vill du lära dig allt från planering till genomförande? Vill du ha jobb efter studenten? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig! Detta yrkesprogram passar dig som vill komma ut i arbetslivet direkt efter studenten.

På Bygg- och anläggningsprogrammet i Borås får du de grundläggande kunskaper du behöver för att kunna ta jobb på en byggarbetsplats. Du får också kunskaper om säkerhet och miljö på arbetsplatsen samt kontroll av produktkvalitet. Du som söker detta program bör vara en händig och kreativ person som trivs med praktiskt arbete.

Inriktning Mark och anläggning

I Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning får du lära dig om markarbeten för vägar, järnvägar, ledningar, husgrunder och gröna ytor. Du lär dig dessutom om platt-, asfalt- och stenbeläggningar. Denna inriktning ger dig en bra grund att stå på. Efter studenten kommer du att kunna ta jobb som exempelvis:

  • beläggningsarbetare
  • järnvägstekniker
  • väg- och anläggningsarbetare

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet Borås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Videoreportage

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Som boende i samma kommun som Praktiska Gymnasiet Borås söker du till programmet via Antagningsenheten Sjuhärad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
E-post: gymnasieantagningen@boras.se

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska Gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Söker du ett praktiskt inriktat gymnasium i Borås? Då har du kommit helt rätt! Praktiska Gymnasiet Borås bedriver populära gymnasieutbildningar. Skolan har funnits sedan 2007 och ända sedan starten har man utbildat elever genom lärlingsmodellen med goda resultat. Tidigare läsår...


Läs mer om Praktiska Gymnasiet Borås och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska Gymnasiet Borås

Praktiska Gymnasiet Borås

Risängsgatan 4-6
50468 Borås

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer