Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Mark och anläggning på Ystad Gymnasium

Plugga mark och anläggning på Ystad Gymnasium!

Är du intresserad av att jobba i byggbranschen med anläggningsarbete av vägar, järnvägar och husgrunder? Då kan du läsa Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning mark och anläggning på Ystad Gymnasium. Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram och efter utbildningen kommer du att vara väl förberedd för arbete.

Varva teori med praktik

Under hela utbildningen kommer teori att varvas med praktiska arbetsmoment. Inriktningen mark och anläggning passar dig som trivs att arbeta utomhus och med varierade arbetsuppgifter. Du kommer bland annat att få lära dig att asfaltera vägar, lägga husgrunder, plantering och stensättning samt jobba med järnvägar. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Bygg – och anläggning
  • Anläggning 1 & 2
  • Anläggningsprocessen

APL och lärlingsutbildning på Ystad Gymnasium

En tredjedel av din utbildning är arbetsplatsförlagd vilket innebär att en stor del av undervisningen kommer att ske ute på ett företag som praktik. Under ditt tredje läsår kommer du att få gå som lärling ute på ett företag. Under lärlingsperioden kommer du att bli tilldelad en handledare som kommer att vägleda dig i dina arbetsuppgifter. Du kommer att få mycket praktisk erfarenhet och vara väl förberedd för yrkeslivet efter studenten.

Efter mark- och anläggningsprogrammet

Mark- och anläggningsprogrammet är en yrkesutbildning, och efter studenten kan du söka vidare till yrkeshögskolan för att fördjupa dina kunskaper. Om du läser till några kurser under din gymnasietid kommer du att få grundläggande högskolebehörighet.  Du kan även börja jobba direkt efter studenten.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Som boende i samma kommun som Ystad Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Efter gymnasieprogrammet får du en yrkesexamen. För att ha möjlighet att läsa vidare på högskolenivå efter gymnasiet kan du välja till att läsa vissa ämnen som behövs för detta ändamål.

Certifieringar

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Österport-ystad-gymnasium

Ystad Gymnasium består utav Österport och Park och ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du också ett stort utbud av utbildningar, både högskole-...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: