Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Antal elever: cirka 10 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 142,5) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-09

Om utbildningen

Bygg och anläggning på Carl Wahren gymnasium

Mark och anläggning på Carl Wahren Gymnasium

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning ger dig kunskaper i markarbeten för vägar, järnvägar, ledningar, husgrunder, gröna ytor samt platt-, asfalt- och stenbeläggningar.

Exempel på yrkesutgångar:

  • Beläggningsarbetare
  • Järnvägstekniker
  • Väg- och anläggningsarbetare

Om utbildningen på Bygg- och anläggningsprogrammet

Som elev på Bygg- och anläggningsprogrammet på Carl Wahren Gymnasium får du undervisning där praktik varvas med teori inom yrket. Undervisningen sker i skolans nya lokaler på Lundåsvägen i Hallstavik. Utbildningstiden är mån-tor, kl. 8-15.30. För de som är i behov av det finns resurstid på fredagar. De gymnasiegemensamma ämnena läser du i lokalerna som ligger på Kokarevägen i Hallstavik.

En lärlingsutbildning hos oss innebär att du gör mer än halva utbildningen på en arbetsplats. Målet med yrkesprogrammet är att det ska leda till ett yrke/anställning eller vidare studier på högskola efter utbildningen. Alla våra yrkesprogram ger dig grundläggande högskolebehörighet. Oftast gör du vissa grundmoment på skolan som sedan utvecklas ytterligare på arbetsplatsen. Vi erbjuder även arbetsförlagt lärande på de högskoleförberedande programmen.

För att få ett yrkesbevis måste du ha godkänt betyg i vissa gymnasiekurser och även en lärlingsplats på ett byggföretag i cirka 1,5-2 år (ett visst antal timmar och ett yrkesprov för vissa inriktningar). På din praktikplats följer du företagets regler och arbetstider. Du får dessutom en mentor som följer dig och dina studier. Skolan har huvudansvaret för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren är en liten gymnasieskola med stora möjligheter. Litenheten i kombination med bred kompetens är en förutsättning för att kunna möta alla elevers behov, det ska vara nära till beslut om förutsättningar och behov ändras. Trygghet, inflytande, flexibilitet och...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning från Carl Wahren Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Intresserad av
Jag vill byta till Carl Wahren Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information