Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Antal elever: 4 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 166,7
    (Lägsta: 152,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Bygg och anläggning på Carl Wahren gymnasium

Mark och anläggning på Carl Wahren Gymnasium

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning ger dig kunskaper i markarbeten för vägar, järnvägar, ledningar, husgrunder, gröna ytor samt platt-, asfalt- och stenbeläggningar.

Exempel på yrkesutgångar:

  • Beläggningsarbetare
  • Järnvägstekniker
  • Väg- och anläggningsarbetare

Om utbildningen på Bygg- och anläggningsprogrammet

Som elev på Bygg- och anläggningsprogrammet på Carl Wahren Gymnasium får du undervisning där praktik varvas med teori inom yrket. Undervisningen sker i skolans nya lokaler på Lundåsvägen i Hallstavik. Utbildningstiden är mån-tor, kl. 8-15.30. För de som är i behov av det finns resurstid på fredagar. De gymnasiegemensamma ämnena läser du i lokalerna som ligger på Kokarevägen i Hallstavik.

För att få ett yrkesbevis måste du ha godkänt betyg i vissa gymnasiekurser och även en lärlingsplats på ett byggföretag i cirka 1,5-2 år (ett visst antal timmar och ett yrkesprov för vissa inriktningar). På din praktikplats följer du företagets regler och arbetstider. Du får dessutom en mentor som följer dig och dina studier. Skolan har huvudansvaret för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Som boende i samma kommun som Carl Wahren Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.