Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Edströmska Gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning

Bygg- och anläggningsprogrammet på Edströmska är ett yrkesprogram som förbereder dig för att arbeta som anläggare eller maskinförare.

På Edströmska läser du Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon eller inriktning Mark och anläggning. Du börjar på Edströmska i årskurs två efter att ha läst det första året på Hahrska, där du får grundläggande kunskaper om byggprocessen.

Inriktning Mark och anläggning

Inom inriktningen Mark och anläggning fördjupar du dig i de arbeten som utförs runtomkring maskinerna både i för- och efterarbetena på en byggarbetsplats. Du får studera, såväl teoretiskt som praktiskt, planering av arbeten, ritningsläsning, praktiska genomföranden av stensättningar, anläggning av gräsmattor, grusgångar med mera. Under utbildningen tränas du för att köra hjullastare eller grävmaskin i yrkeslivet.

Inriktningarna ger kunskaper om och färdigheter i byggnation och anläggning vid nyproduktion, ombyggnad och renovering. Oavsett val av inriktning lär du dig att planera, genomföra, dokumentera och kvalitetssäkra arbeten.

Utbildningen tar upp aktuell och gällande lagstiftning inom området. Säkerhetsfaktorer, miljöaspekter vävs också in i undervisningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Reportage

Alla känner alla och det är bra stämning!

Edströmska gymnasiet

Eric och Erika läser Flygteknikprogrammet på Edströmska gymnasiet i Västerås. Eric rekommenderar andra att söka till skolan för att det är bra lärare och en rolig utbildning. Erika säger att hon vill jobba som flygtekniker efter gymnasiet och berättar hur utbildningen på Edströmska gör henne förberedd för det. Läs mer om vad de båda eleverna tycker om Edströmska gymnasiet i det här reportaget!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Edströmska Gymnasiet
Eskadervägen 24
72187 Västerås

Edströmska Gymnasiet – för dig som vill få jobb direkt efter gymnasiet

På Edströmska Gymnasiet, Mälardalens Fordons- och Transportutbildningar,  i Västerås erbjuds Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet och Flygteknikprogrammet. Dessutom finns Yrkesintroduktion för dig som inte är behörig till gymnasiet och på gymnasiesärskolan ges en utbildning inom Fordonsvård och godshantering. Edströmska är...

Läs mer om Edströmska Gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad