Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

• = Riksintag
Visar 1-13 av 13 träffar

Produktionsteknik

Mer om Produktionsteknik

Vill du arbeta med att lösa problem pratiskt? Tycker du om att kombinera teori och praktik? Då kan Teknikprogrammets inriktning Produktionsteknik vara nått för dig!

Produktionsteknik är en inriktning på Teknikprogrammet. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program vilket betyder att du direkt efter Teknikprogrammet kan söka till en högskola eller universitet, framför allt inom teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. Du har också möjlighet att börja jobba direkt efter gymnasiet inom teknik.

På inriktning Produktionsteknik får du lära dig och få färdigheter i produktion, företagande och automation. På Teknikprogrammet får du kunskaper och färdigheter om teknik och teknisk utveckling. Tekniken har en stor roll samhället och i samspelet mellan människan och naturen.

Produktionsfilosofi

Produktionsfilosofi är till viss del att du samlar kunskaper om förbättringsarbete på olika nivåer inom en organisation, men även att du lär dig om projektledning, projektstyrning och teknisk dokumentation.

Produktionstekniker

Produktionsteknik kan vara svårt att förstå exakt vad det innebär. Enkelt förklarat så är en produktionstekniker är länken mellan konstruktion och produktion, och i dina arbetsuppgifter ingår bland annat att planera, strukturera och utveckla processer och produkter.

Efter Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och om du vill kan du plugga vidare direkt efter studenten. Här får du förslag på yrken som kan vara passande efter att ha läst Teknikprogrammet!

Jämför dina favoriter
Reportage
Elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!