Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Malung-Sälens gymnasieskola
Programinformation
Malung
Antal elever: cirka 30 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 267,5
    (medelvärde: 267,5) * statistik från 2022

Om utbildningen

Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola

Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola

På Malung-Sälens gymnasieskola finns Teknikprogranmet med inriktning Produktionsteknik. Här får du en bred teknisk grundutbildning som gör dig högskoleförberedd.

Välj inriktning Produktionsteknik

Inom inriktningen får du kunskaper om hur produktion går till i ett modernt företag. Här förbereds du för arbete med teknik och fördjupar dig i industritekniska processer, mekatronik, produktionskunskap och datorstyrd produktion.

Stor del av utbildningen läser ni tillsammans båda inriktningarna, till exempel teknik och design. Detta samtidigt som ni på era respektive inriktningar utvecklar kunskaper och färdigheter inom olika områden.

Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola

Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av att arbeta med tekniska lösningar. Här får du utveckla din förmåga att vara kreativ och att se samband mellan människa, teknik, samhälle och miljö.

Samarbete med näringslivet i Malung

Malung-Sälens gymnasieskola har ett nära samarbete med det lokala näringslivet, vilket innebär att Teknikprogrammets yrkeskurser utvecklas i diskussioner med arbetslivet. Tack vare detta samarbete får du på Teknikprogrammet en utbildning som möter verklighetens krav när du sedan ska studera vidare eller jobba efter gymnasiet. Som elev på Teknikprogrammet får du en egen arbetsplats med dator i ditt klassrum.

Efter Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola

Efter att ha läst Teknikprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola finns goda chanser till jobb, om du väljer att studera vidare till högskoleingenjör finns extra goda jobbmöjligheter eftersom det där kommer ske stora pensionsavgångar de närmaste åren. Du kan också studera vidare på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Malung-Sälens gymnasieskola

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...


Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malung-Sälens gymnasieskola

Västra Bangatan 20
782 21 Malung

 Visa telefonnummer
www.msgskola.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Produktionsteknik från Malung-Sälens gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information