Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Curt Nicolin Gymnasiet
Programinformation
Finspång
Antal elever: cirka 320 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 205,0
    (medelvärde: 294,9) * statistik från 2022
 Curt Nicolin Gymnasiet

Om utbildningen

Produktionsteknik på Curt Nicolin Gymnasiet 

Här har vi inriktningen för dig som vill ha en bred kunskapsbas och skaffa den eftertraktade förståelsen för både konstruktion och produktion.

Om programmet

Teknikprogrammet är en bred linje där du fördjupar dig inom det som intresserar dig i teknikvärlden. Under din studietid kommer du att jobba mycket mot teknik, matte, fysik, men även fördjupa dig mer åt den inriktning som intresserar dig. 

Teknikprogrammet ger dig en ny syn på teknik och du kommer att få uppleva lärande inom ämnet på ett sätt du aldrig tidigare har upplevt det. För att hålla din utbildning så aktuell som möjligt, har du alltid tillgång till den senaste tekniken där bland annat 3D-skrivare, 3D-scanner och annan avancerad utrustning finns att tillgå.

Under din tid på Teknikprogrammet hos oss på Curt Nicolin Gymnasiet får du uppfinna, utveckla, skapa, aktivt presentera och arbeta från idé till färdig produkt. Du kommer att jobba utifrån en modell som kallas PBL – problembaserat lärande. Plugga eller jobba efter gymnasiet – valet är ditt. Vi erbjuder dig möjligheterna för att forma din egen framtid! 

Produktionskunskap

Inriktningen Produktionskunskap/Produktionsteknik passar dig som vill utbilda dig mer inom konstruktion och produktion. Här får du chansen till att fördjupa dig i hur människor och maskiner samspelar på bästa sätt. Det är en kunskap som är högt eftertraktad på arbetsmarknaden. Du får även möjligheten att arbeta praktiskt med produktion & konstruktion och en del av din undervisning är förlagd i vår verkstad!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Curt Nicolin Gymnasiet

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet ligger i Finspång och är en av Sveriges största friskolor och har funnits sedan 1996. CNG som friskola är icke vinstdriven och ägs av regionens industri och Finspångs kommun. Skolan erbjuder fyra gymnasieprogram; Teknikprogrammet, El- och energiprogrammet, Vård-...


Läs mer om Curt Nicolin Gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Curt Nicolin Gymnasiet

Finnvedsvägen 4
612 30 Finspång

 Visa telefonnummer
www.cng.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Produktionsteknik från Curt Nicolin Gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information