Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Curt Nicolin Gymnasiet, i Finspång
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 330 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 283,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 330 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 283,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Curt Nicolin Gymnasiet

Produktionsteknik på Curt Nicolin Gymnasiet 

Här har vi inriktningen för dig som vill ha en bred kunskapsbas och skaffa den eftertraktade förståelsen för både konstruktion och produktion.

Om programmet

Teknikprogrammet är en bred linje där du fördjupar dig inom det som intresserar dig i teknikvärlden. Under din studietid kommer du att jobba mycket mot teknik, matte, fysik, men även fördjupa dig mer åt den inriktning som intresserar dig. 

Teknikprogrammet ger dig en ny syn på teknik och du kommer att få uppleva lärande inom ämnet på ett sätt du aldrig tidigare har upplevt det. För att hålla din utbildning så aktuell som möjligt, har du alltid tillgång till den senaste tekniken där bland annat 3D-skrivare, 3D-scanner och annan avancerad utrustning finns att tillgå.

Under din tid på Teknikprogrammet hos oss på Curt Nicolin Gymnasiet får du uppfinna, utveckla, skapa, aktivt presentera och arbeta från idé till färdig produkt. Du kommer att jobba utifrån en modell som kallas PBL – problembaserat lärande. Plugga eller jobba efter gymnasiet – valet är ditt. Vi erbjuder dig möjligheterna för att forma din egen framtid! 

Produktionskunskap

Inriktningen Produktionskunskap/Produktionsteknik passar dig som vill utbilda dig mer inom konstruktion och produktion. Här får du chansen till att fördjupa dig i hur människor och maskiner samspelar på bästa sätt. Det är en kunskap som är högt eftertraktad på arbetsmarknaden. Du får även möjligheten att arbeta praktiskt med produktion & konstruktion och en del av din undervisning är förlagd i vår verkstad!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Finspång

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Curt Nicolin Gymnasiet
Finnvedsvägen 4
612 30 Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet har sedan starten 1996 växt avsevärt i både omfattning och relevans för Finspång med omnejd. Idag har skolan 550 elever, där majoriteten bor utanför Finspång. "Skolan är värd att pendla till" menar ungdomarna. Fyra program - en...

Läs mer om Curt Nicolin Gymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
SS
20 feb 2024
Bra skola

Jag rekommenderar curtan då man alltid hittar på roliga aktiviteter som till exempel "griffin games" eller resa till romme

3/5
TEKPROD-elev
20 feb 2024
Mycket skola men lite verkstad

Går TekProd på denna skolan. Skolan i sig är jätte bra då lokaler, mat, lärare, elever, utrustning m.m är en av det bästa som finns. Bara det att jag som Prod elev knappt rört c...

Visa hela
5/5
Isak
19 feb 2024
Bra skola

CNGs produktionsinriktade teknikutbildning är en unik upplevelse tack vare de otroliga tillgångar skolan har i och med de sponsorer som finns. Tack vare den extremt fina verksta...

Visa hela
Sponsrad