Vi utbildar för en bättre värld!

Teknik, matematik och naturvetenskap ger oss nycklar att lösa de globala utmaningarna. Vårt teknikprogram sätter fokus på elproduktion med kärnkraft och förnybara källor som sol, vind och vattenkraft. I vår utbildning flätas kurser inom naturvetenskap samman med teknik och teori med praktik. Hos oss får du den grund du behöver för att tillsammans med andra skapa en hållbar framtid.

Ett nära samarbete med näringslivet
Teknikprogrammet på Vattenfallgymnasiet har en unik energiprofil som som ger dig ingångar till en bransch där efterfrågan på ny arbetskraft är stor. Alla som studerar på Vattenfallgymnasiet erbjuds bland annat praktikplats på Vattenfalls olika anläggningar, världen över och dessutom förtur till sommarjobb.

Alla våra utbildningar har riksintag och kan sökas av elever från hela landet.
Väljer du att flytta till oss får du nya vänner från hela Sverige. Vårt campus ger dig närhet till skolan, vännerna och naturen med många möjligheter till olika fritidsaktiviteter. Boendet är helt nybyggt och rummet du hyr är möblerat. Kök och allrum delas med dina huskompisar och är utrustat med allt du behöver. Skolan bjuder alltid på frukost och ibland även en vällagad middag.

Är du intresserad och vill veta mer om Vattenfallgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Vattenfallgymnasiet

Högskoleförberedande program
Teknikprogrammet Ort Recensioner
Teknikprogrammet, Produktionsteknik Östhammar
Teknikprogrammet, Teknikvetenskap Östhammar
Gymnasieingenjör
Gymnasieingenjör, Produktionsteknik Östhammar
  • = Riksintag

Visa alla

Vattenfallgymnasiet - 30sek

Digitalt öppet hus

Den 26 januari sänder vi live.

Vårt digitala öppna hus är ett livestreamat event där intervjuer med elever och lärare på skolan varvas med korta filmer. Under ca 1 timme får du veta mer om vår utbildning och vad som gör det så speciellt att gå på Vattenfallgymnasiet.

Du behöver inte ha tillgång till varken webbkamera eller mikrofon för att kunna delta och se livevisningen.

Anmäl dig på skolans hemsida för att få länk till eventet och mer information på mail.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-01-26    Tid:   16:00 - 19:00   Anmäl dig här! Learn more

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Vattenfallgymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Antal elever per lärare 2019/20

Vattenfallgymnasiet
Vattenfallgymnasiet 3,6

Antal elever på skolan år 2019/20: cirka 30

Teknikprogrammet

14,4 100,0 91,7
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 30 2019/20
Genomsnittlig betygspoäng 14,4 14,4 2018/19
Andel behöriga till högskola 100,0 90,3 2018/19
Andel med examen inom 3 år 91,7 77,0 2016/17
Antagningspoäng medel 277,8 2019/20
Lägsta antagningspoäng 200,0 2019/20

Vattenfallgymnasiet

Forsmarks bruk 71
742 94 Östhammar

www.vattenfallgymnasiet.se

För att få mer information från Vattenfallgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga

Det finns inga recensioner än.