Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Vattenfallgymnasiet, i Östhammar
Undervisningsform
Internat
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 268,5)
Undervisningsform
Internat
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 268,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Produktionsteknik på Vattenfallgymnasiet

Gillar du att lösa problem praktiskt?

Gillar du att lösa problem praktiskt och använda matte logiskt och strukturerat? Vill du arbeta både teoretiskt och praktiskt? Då kan inriktningen produktionsteknik på Teknikprogrammet vara rätt för dig.

Om utbildningen

Teknik, matematik och naturvetenskap ger nycklar att lösa de globala utmaningarna. Våra utbildningar på Vattenfallgymnasiet sätter fokus på olika former av elproduktion och energi, som sol, vind, vatten och kärnkraft. I den här inriktningen får du arbeta både teoretiskt och praktiskt och tillsammans med företag i energibranschen. Inriktningen ska ge dig kunskaper och färdigheter i produktion och företagande. Det innebär att behandla automation, produktionsstyrning och produktionskunskaper inom olika områden. 

Länken mellan konstruktion och produktion

Ämnet produktionsteknik binder ihop konstruktion och produktion och du kommer få lära dig många olika arbetsuppgifter som förekommer i tillverkande företag och energibranschen. Allt från att använda olika sorters datorstyrd utrustning till planering.

Du läser en hel del kemi och fysik då det är grunden men hela den tekniska processen från marknadens behov över konstruktion och produktion till återvinning är viktigt att studera.  

Du också kan läsa kurser i Cad/cam, programmering och mät- och styrteknik. Kurserna baserar sig på tekniker och programmeringsspråk med fokus på energiproduktion och som hela tiden utvecklas i takt med teknikutveckling och trender på området.

Vår ambition är att du ska kunna vara den som utvecklar tekniken i framtiden. I det får du stor valfrihet att själv sätta samman din utbildning med de kurser som intresserar dig mest. Du kan rikta in dig på spets eller bredd och välja kurser som förbereder dig inför högskolestudier eller för ett arbetsliv direkt efter gymnasiet. 

Profil Natur

Brinner du extra mycket för naturvetenskap och ämnen som kemi och biologi?
Inom båda våra inriktningar kan du själv forma en kursplan som präglas extra av Naturvetenskap och som ger behörighet att läsa vidare inom natur på högskola och universitet.

Tänkbara yrken efter studenten:

Efter gymnasiet är du förberedd på högre studier inom teknik. Exempel på yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen produktionsteknik finns inom produktionsutveckling och robotteknik eller som automationsingenjör.

Alla våra utbildningar har riksintag och kan sökas av elever från hela landet.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Internat
  • Östhammar

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Vattenfallgymnasiet
Forsmarks bruk 71
742 94 Östhammar

Vi utbildar för en bättre värld!

Teknik, matematik och naturvetenskap ger oss nycklar att lösa de globala utmaningarna. Vårt teknikprogram sätter fokus på elproduktion med kärnkraft och förnybara källor som sol, vind och vattenkraft. I vår utbildning flätas kurser inom naturvetenskap samman med teknik och teori med praktik....

Läs mer om Vattenfallgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad