Rudbeckianska gymnasiet i Västerås

Rudbeckianska gymnasiet – Med lärandet i centrum

Rudbeckianska gymnasiet ligger centralt i Västerås intill domkyrkan. Skolan är Sveriges äldsta gymnasium och här lever nya och gamla traditioner sida vid sida med moderna undervisningsmetoder. Som elev kan du välja mellan flera program och inriktningar och du ges möjlighet att hitta de studieformer som passar just dig. För dig som är intresserad av idrott, språk och kultur erbjuder Rudbeckianska dig att välja extrakurser eller gå med i någon av skolans många föreningar. På Rudbeckianska är glädje och gemenskap lika självklart som att dina studier ska göra dig väl förberedd för framtiden.

Gör aktiva val och satsa på dig själv

På Rudbeckianska gymnasiet är du som elev i centrum och du behöver inte vara ensam med dina studier. Skolan finns här för att stötta dig och för dig som vill stanna kvar efter skoltid för att studera med andra elever eller delta i någon föreningsaktivitet erbjuds heldagar. Skolan har öppet till 18.00 alla vardagar.

Man är också mån om att den miljö som du studerar i ska underlätta för dina studier. Rudbeckianska satsar därför på att ligga steget före och skolans lokaler anpassas utifrån behoven. Till exempel fick skolan en helt ny sal för kemilaborationer till hösten 2015.

Välj musik, idrotts- eller språkkurser

För dig som vill utveckla din talang inom musik och idrott finns det möjlighet att välja musik- och idrottskurser. Rudbeckianska samarbetar med Västerås kulturskola och idrottsföreningar. Skol IF är hjärtat i Rudbeckianska gymnasiets idrottsliv och här prioriteras både eliten och bredden. Rudbeckianskas skollag har haft stora framgångar både nationellt och internationellt, bland annat i USA. Det finns också möjlighet att läsa många olika språk. Till exempel har du möjlighet att läsa engelska med Cambridge-certifikat, vilket gör att du kan söka till högre studier vid utländska universitet. Skolan har också samarbeten med flera länder där ni elever erbjuds praktik, studiebesök och fältstudier.

Gemenskap och sammanhållning genom traditioner

Som Sveriges första gymnasium har Rudbeckianska gymnasiet både äldre och nyare traditioner, vilket ger god gemenskap och sammanhållning bland elever och lärare. I de årliga volleybollturneringar och fotbollscuper som genomförs årligen tävlar klasslag mot lärarlag. Ett annat exempel är skolans tillställningar som är mycket uppskattade av eleverna.

Kvalitet, inflytande och stöd

Skolan arbetar med något som man kallar SOS-verksamhet, Studera och Segra. Det är ett unikt upplägg där elever hjälper andra elever med studierna. På Rudbeckianska finns också ett aktivt elevråd med olika sektioner samt en engagerad fritidsledare. Det är hög standard på de exkursioner och laborationer som görs inom de vetenskapliga ämnena. För elever med särskilda behov finns kunniga specialpedagoger som möter upp.

På Rudbeckianska gymnasiet får du:

• Studera tillsammans med andra kunskapsintresserade och målinriktade elever.
  • En utbildning som leds av engagerade och kunniga lärare och som håller hög kvalitet.
  • Redskap för livet i form av djupa ämneskunskaper såväl som utvecklad självkänsla och empatisk förmåga.
  • En egen bärbar dator, som du har med dig under hela din gymnasietid.
  • Omväxling genom varierade arbetssätt skolan erbjuder, vilket även ger möjlighet att hitta de studieformer som passar just dig.
  • Arbeta över ämnesgränserna.
  • Möjlighet att välja mellan många olika språk.
  • Tillgång till ett fint bibliotek.

Ladda ner skolans broschyr

Gymnasiesärskola på Rudbeckianska

På Rudbeckianska gymnasiet ges programmet för Hantverk och produktion inom gymnasiesärskolan. Läs mer om gymnasiesärskolan på Rudbeckianska gymnasiet här.

Är du intresserad och vill veta mer om Rudbeckianska gymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Rudbeckianska gymnasiet

Video

Film om samhällsprogrammet på Carlforsska gymnasiet, Rudbecikanska gymnasiet och Widénska gymnasiet, Västerås stad.

Rudbeckianska gymnasiet på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Rudbeckianska gymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

skola.vasteras.se

Snittbetyg: 4,1

Liam
En fantastisk skola med många minnen
Tjej
Sådär, för stressigt och för mycket press som är onödig. Får elever att må dåligt i onödan
Ulrika Säfström Sunnerfelt Kommentar:
Tack för din recension och för att du hör av dig. För oss på Rudbeckianska är det viktigt att alla våra elever trivs och mår bra i skolan. Kontakta gärna någon av rektorerna direkt med dina synpunkter. De är viktiga för oss.
Pojken som kunde läsa
Rudbeck är en extremt rolig skola med inspirerande lektioner och roliga aktiviter på fritiden, skolan har väldigt bra lärare som kan anpassa undervisningen efter allas behov, allt förklaras på ett enkelt pch bra sätt så att man kan ta till sig information enkelt, det är en jättebra skola som jag skulle vilja rekommendera alla att överväga

För att beställa information från Rudbeckianska gymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner