Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Rudbeckianska gymnasiet, i Västerås
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
22 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 250 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 239,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
22 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 250 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 239,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Teknikprogrammet

Det här programmet passar dig som är tekniskt intresserad, gillar matematik och naturvetenskap samt är nyfiken p. hur tekniken kan göra livet b.de smartare, enklare och roligare. Här f.r du arbeta med avancerade, professionella datorprogram som verktyg.

Hos oss får du arbeta i projekt inom exempelvis stadsplanering och robotik. Du som vill kan få starta ett UF-företag. Genom Teknikcollege samarbetar vi med Mälardalens universitet och företag i regionen. Programmet ger dig bred behörighet till vidare studier. I framtiden kan du arbeta som exempelvis programmerare, arkitekt, tekniker, ingenjör och forskare.

Inriktning produktionsteknik – PROFIL ROBOTSYSTEM

Vi jobbar med robotsystem och datoriserad produktionsteknik. Du programmerar robotar och lär dig styra och programmera olika typer av produktionsanläggningar. Till din hjälp har du digitala verktyg som simuleringsprogram och VR-applikationer.

AST-klass

Teknikprogrammet erbjuder AST-klass för elever med diagnos inom autismspektrat. Om du går i en AST-klass läser du enligt studieplanen som gäller för det program du har valt. Det betyder att du läser samma kurser som eleverna i andra klasser gör, men det kan finnas skillnader gällande i vilken ordning du läser kurserna. Skillnaden mellan AST-klasser och skolans andra klasser är att du läser i en mindre undervisningsgrupp och håller till i Wegas lokaler på Rudbeckianska gymnasiet. Där finns anpassade lokaler för både lektioner och raster. Lärarna som jobbar på Wegas är behöriga och har stor erfarenhet och kompetens inom AST-området. Det finns också goda möjligheter att göra de anpassningar som just du behöver.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Varför välja Rudbeckianska gymnasiet?

”Jag ville gå Teknikprogrammet då jag är intresserad av ämnena och programmet ger mig många valmöjligheter efter gymnasiet. Rudbeckianska gymnasiet var ett självklart val eftersom det är en stor skola, har bra rykte och många traditioner och aktiviteter. Jag gillar att Teknikprogrammet har flera inriktningar som vi verkligen får prova på innan vi gör vårt val. Det bästa med Rudbeckianska är känslan av gemenskap. Lärare och elever bidrar till att stämningen här på skolan har överträffat mina förväntningar.”

Maitane Sagarduy Wen, Teknikprogrammet

”På Rudbeckianska finns många aktiviteter och kurser att välja på. Det gör att jag har många valmöjligheter inför framtiden. Studierna går lagom fort och många ämnen är intressanta. Här finns en bra gemenskap och man utvecklas socialt. Skolan ger en bred och stadig grund inför framtiden.”

Eliaz Wiklander, Samhällsvetenskapsprogrammet

”Jag valde Rudbeckianska för att jag fick höra bra saker om skolan från kompisar. När jag såg de julpyntade skåpen under öppet hus visade det tydligt att det är mer än bara studier här. På Humanistiska programmet är det en speciell gemenskap där alla känner alla. Skolan har levt upp till mina förväntningar – jag får kunskap för livet, nya vänner och många roliga minnen här.”

Tilde Kinander, Humanistiska programmet

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rudbeckianska gymnasiet
Skolgatan 5
72187 Västerås

Rudbeckianska

Kunskap - Empati - Självkänsla  Sveriges första gymnasium Hos oss lever nya och gamla traditionersida vid sida med moderna undervisningsmetoder. Här blandas glädje och gemenskap med studier som gör dig väl förberedd för framtiden. På Rudbeckianska gymnasiet kan du välja...

Läs mer om Rudbeckianska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad