Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Mälardalens Tekniska Gymnasium
Programinformation
Stockholm, Södertälje
Tjej och kille i teknikverkstad

Om utbildningen

Teknik på Mälardalens Tekniska Gymnasium

På Mälardalens Tekniska Gymnasium läser man första och andra året gemensamt. Här får du en bred grund- och vidareutbildning och gott om tid på dig att välja specialisering inför årskurs tre. I ettan får du bland annat lära dig CNC-, robot- och processteknik. Du får tillgång till den senaste utrustningen inom teknisk utveckling och förbereds för att sedan kunna fördjupa dina kunskaper och gå vidare i din utbildning. 

Oavsett om du vill börja jobba eller plugga vidare efter studenten så får du det som krävs när du går hos oss. Under alla tre åren kombinerar vi teknikprogrammet med industritekniska programmet för att du ska få dubbel kompetens och vara väl förberedd inför så väl arbete som vidare studier. Du behöver alltså inte välja ett program utan du får båda när du väljer Mälardalens Tekniska Gymnasium.   

Vill du plugga CAD/CAM, mekatronik eller design?

På Teknikprogrammet på Mälardalens Tekniska Gymnasium läser man förutom ämnen som svenska, matematik, historia och samhällskunskap också teknikteoretiska ämnen som fysik, Cad, mekatronik och produktionsutrustning.

Tre spännande specialiseringar

I årskurs tre väljer du vilket intresseområde du vill specialisera dig mer inom. Du kan välja mellan följande specialiseringar:

  • Produktions- och bearbetningsteknik
  • Underhåll mekanik och automation
  • Design- och produktionsutveckling.
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Mälardalens Tekniska Gymnasium

Garanterad anställning, sommarjobb och studiebonus

På Mälardalens Tekniska Gymnasiums unika teknikutbildning får du dubbel kompetens – yrkeskompetens och högskolebehörighet. Det innebär att du läser både industritekniska programmet och teknikprogrammet. Under ditt första år hos oss kommer du att få en bred teoretisk och teknisk grundutbildning...


Läs mer om Mälardalens Tekniska Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Mälardalens Tekniska Gymnasium

Vagnmakarvägen 3
151 32 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.malardalenstekniska.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner.

Elev i årskurs 2
Jag var intresserad av No ämnena innan jag började och jag kunde inte valt en bättre skola. Det är en jättebra blandning av teori och praktik vilket gör skolan mycket roligare, det är en satsig skola men det är värt det då du får en fantastisk gymnasietid. Tiderna kan vara jobbiga men det gör också att man har ännu bättre rutiner och uppskattar ...
Visa hela
J
Jag började i den här skolan 2013 och det har varit den bästa skolan någonsin. Tempot är hårt och du behöver jobba hårt, men har du hjärtat och låter lärarna hjälpa dig så är det ingen fara! Men söker du en skola för att skaffa nya kompisar eller för pengarna, välj ett annat gymnasium. Detta är till för folk som vill jobba för att få en underbar...
Visa hela
Vill inte säga
Du börja 7 varandra veckan och slutar 16 men tillslut lärarna säger att det finns inte som mycket att hjälpa dig och tyvär når du inte ditt mål. De sätter aldrig F i betygen de sätter streck på grund av att de vill inte har lägre resultat. De har också många obehörigt lärare som påverka dina betyg.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,2)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Produktionsteknik från Mälardalens Tekniska Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus och andra aktiviteter
Jag vill komma på en prova-på-dag
Jag vill gärna bli uppringd då jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information