Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Bromma Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 180 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 232,5
    (medelvärde: 275,9) * statistik från 2021

Om utbildningen

Design- och produktuveckling på Brromma gymnasium

Läs Design och produktutveckling på Teknikprogrammet på Bromma gymnasium

Har du ett intresse för teknik? Bromma gymnasium erbjuder en utbildning som ger dig redskap och teknisk kompetens för att kunna vara med och forma framtiden.

Du får undervisning av engagerade lärare som samarbetar kring helheten och sätter din utbildning i centrum. Studiebesök, föreläsare och regelbundna kontakter med yrkesverksamma personer utanför skolans värld är självklara inslag.

Utbildningen gör dig förberedd för högre studier. Oavsett vilken inriktning du väljer på Teknikprogrammet får du alla de formella förkunskaper som civilingenjörsutbildningarna i Sverige och utomlands kräver.

Det är ett fint arbetsklimat på programmet och här hittar du skolans mest nöjda elever. På utbildningen värdesätts ansvar och ömsesidig respekt.

För några år sedan fick Teknikprogrammet på Bromma gymnasium utmärkelsen ”Årets teknikutbildning” från Teknikföretagen, en organisation som representerar mer än 3 200 teknikföretag.

Välj inriktning på Teknikprogrammet 

Du kan välja mellan två olika utbildningar på Teknikprogrammet: Teknikvetenskap och Design och produktutveckling. Läs mer om Design och produktutveckling här nedanför.

Design och produktutveckling 

Du som väljer denna inriktning får lära dig att designa med hjälp av 3D-ritprogrammet SolidWorks och göra hållfasthetsberäkningar av olika konstruktioner. Du får också kunskap om teknikutvecklingsprocessen, från idé till säljbar produkt eller tjänst, att välja rätt material, att tyda tekniska ritningar och mycket annat. I flera av ämnena vävs temat förnyelsebara energikällor in.

Bromma gymnasium samarbetar med tekniska högskolor och med företag i branschen. Du får lyssna på inspirerande föreläsare som kommer till skolan och får göra intressanta studiebesök.

Teknikprogrammet är högskoleförberedande vilket innebär att du kommer att få alla de formella förkunskaper som civilingenjörsutbildningarna i Sverige och utomlands kräver.

Utbildningen ger dig också full behörighet för att läsa ett fjärde år på teknikprogrammet för att bli Gymnasieingenjör.

NOTERA ATT det, av schematekniska skäl, inte är möjligt att välja en nationell idrottsutbildning (NIU) om du läser på Teknikprogrammet.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Bromma Gymnasium

Bromma gymnasium - Kunskap och gemenskap 

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med utbildning av hög kvalitet.  Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och utvecklar undervisningen systematiskt tillsammans med sina kollegor och de ambitiösa eleverna. För att allt lärande...


Läs mer om Bromma Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bromma Gymnasium

Nyängsvägen 152-154
167 56 Bromma

 Visa telefonnummer
brommagymnasium.stockholm.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Bromma Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information