Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Bromma Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 255,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 255,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Design- och produktuveckling på Brromma gymnasiumTeknikprogrammet, inriktning design- och produktutveckling på Bromma gymnasium

Har du ett intresse för teknik? Bromma gymnasium erbjuder en utbildning som ger dig redskap och teknisk kompetens för att kunna vara med och forma framtiden.

Du får undervisning av engagerade lärare som samarbetar kring helheten och sätter din utbildning i centrum. Studiebesök, föreläsare och regelbundna kontakter med yrkesverksamma personer utanför skolans värld är självklara inslag.

Utbildningen gör dig förberedd för högre studier. Oavsett vilken inriktning du väljer på Teknikprogrammet får du alla de formella förkunskaper som civilingenjörsutbildningarna i Sverige och utomlands kräver.

Det är ett fint arbetsklimat på programmet och här hittar du skolans mest nöjda elever. På utbildningen värdesätts ansvar och ömsesidig respekt.

För några år sedan fick Teknikprogrammet på Bromma gymnasium utmärkelsen ”Årets teknikutbildning” från Teknikföretagen, en organisation som representerar mer än 3 200 teknikföretag.

Välj inriktning på Teknikprogrammet 

Du kan välja mellan två olika utbildningar på Teknikprogrammet: Teknikvetenskap och Design- och produktutveckling. Läs mer om inriktningen Design- och produktutvecklingen här nedanför.

Inriktning Design- och produktutveckling

Denna inriktning passar dig som vill utveckla dina tekniska och naturvetenskapliga kunskaper, samtidigt som du får arbeta kreativt och skapande. Här får du kunskap om produktutveckling och designprocessens olika områden. Du får skissa, ta fram bilder och ritningar, samt designa produkter. I CAD-programmet Solidworks skapar du modeller och skriver ut i 3D-skrivare.

NOTERA ATT det, av schematekniska skäl, inte är möjligt att välja en nationell idrottsutbildning (NIU) om du läser på Teknikprogrammet.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bromma Gymnasium
Nyängsvägen 152-154
167 56 Bromma

Bromma gymnasium - Kunskap och gemenskap 

Bromma gymnasium är en modern gymnasieskola med utbildning av hög kvalitet.  Här möts du av legitimerade och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och utvecklar undervisningen systematiskt tillsammans med sina kollegor och de ambitiösa eleverna. För att allt lärande...

Läs mer om Bromma Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad