Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 266,3) * statistik från 2019/20

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Design och produktutveckling på Ystad gymnasium

Välj Design och produktutveckling på Ystad Gymnasium

Teknik hittar du överallt i samhället. I varje telefon finns applikationer som någon designat och bakom varje vardagsföremål finns människor som lagt ner många arbetstimmar. Om några år kan det vara du som tar fram en ny design eller kod. Tillsammans med oss formar du din egen utbildning och framtid.

På teknikprogrammet väljer du mellan två olika inriktningar: Design och produktutveckling och Informations- och medieteknik. Mer information hittar du på vår hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieingenjör Produktionsteknik T4

Gymnasieingenjör på Sydskånska gymnasietLäs ett fjärde tekniskt år och bli gymnasieingenjör

Sydskånska gymnasiet startar hösten 2015 i samarbete med de regionala teknik- och industribranscherna en utbildning till examinerad gymnasieingenjör efter ett fjärde teknikår. Utbildningen ligger helt rätt i tiden med tanke på de behov som finns för kompetensförsörjning inom teknik- och industrisektorn.

Som elev på utbildningen får du kombinera teoretiska studier med företagsanpassad praktik och arbeta med entreprenöriella projekt och olika case där du jobbar med problemlösningar. På så sätt är det här en utbildning som ger dig goda framtidsmöjligheter. Efter utbildningen är du mer attraktiv för arbetsmarknaden och har även lättare att tillgodogöra dig högre ingenjörsstudier.

Utbildningen kommer ges med profilen Produktionsteknik och under så mycket som en tredjedel av utbildningen får du vara ute på en arbetsplats med anknytning till profilen. För att vara behörig att söka till gymnasieingenjörsutbildningen ska du ha en gymnasieexamen från Teknikprogrammet och du får vara högst 22 år när du ansöker. Urval sker utifrån jämförelsetal i examen från Teknikprogrammet.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Välkommen till Ystad Gymnasium! 

Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du ett stort utbud av utbildningar, både högskole- och yrkesförberedande program. På Ystad Gymnasium har...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Mohammad
(1)
Inga lärare på lektioner. Matematik, fysik och kemi lärarna är mycket duktiga. Tekniken är inte lika vass. Många inställa teknik lektioner.
Ystad Gymnasium Kommentar:
Att rekrytera lärare inom teknikområdet är svårt och tyvärr finns det få behöriga lärare. Den aktuella situation som Mohammad hänvisar till gäller en kurs á 1,5h per vecka som tyvärr drabbats hårt av frånvaro detta läsår. Att det skulle finnas ett generellt problem med att det inte finns lärare på programmet är osanning.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: