Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 266,3) * statistik från 2019/20

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Design och produktutveckling på Ystad gymnasium

Välj Design och produktutveckling på Ystad Gymnasium

Teknikprogrammet ger dig en utmärkt grund för  högskolestudier. Utbildningen passar dig som vill bli förberedd för fortsatta studier främst inom teknik och IT. Här får du även behörighet till många andra kvalificerade utbildningar inom områden som exempelvis design, arkitektur och ekonomi.

Vi erbjuder två olika inriktningar:

  • Design och produktutveckling - På inriktning Design och produktutveckling kan du läsa fördjupande kurser i CAD, design samt konstruktion.
  • Informations- och medieteknik - Inriktningen Informations- och medieteknik ger dig möjlighet att fördjupa dig inom programmering, webbutveckling och digitalt skapande.

Få en bra grund för fortsatta studier på Teknikprogrammet

När du läser Teknikprogrammet får du en utmärkt grund och möjlighet att söka vidare till mängder av olika eftergymnasiala utbildningar. Programmet riktar sig till både killa och tjejer och är det självklara valet för dig som vill vara med och utveckla och påverka vår framtid. Sannolikt har du även möjlighet att efter dina tre år på Teknikprogrammet fortsätta med att läsa ett fjärde år och blir då Gymnasieingenjör.

Detta kan du jobba med efter Teknikprogrammet

Programmet gör det möjligt för dig att söka yrken som till exempel:

• Civilingenjör
• Arkitekt
• Programmerare
• Tekniker
• Flygledare
• Energirådgivare
• Produktutvecklare
• Webbdesigner
• Sjökapten
• Polis
• Pilot
• Forskare
• Lärare

Jobba med den senaste tekniken

Ystad Gymnasium har en av de bästa modellverkstäderna i Sverige. Här finns professionella maskiner och CAD/CAM programvara för utveckling av uppfinningar. På Teknikprogrammet får du jobba med den senaste och modernaste tekniken som finns på marknaden när det kommer till modellering, design och tillverkning av prototyper. 

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieingenjör Produktionsteknik T4

Gymnasieingenjör på Sydskånska gymnasietLäs ett fjärde tekniskt år och bli gymnasieingenjör

Sydskånska gymnasiet startar hösten 2015 i samarbete med de regionala teknik- och industribranscherna en utbildning till examinerad gymnasieingenjör efter ett fjärde teknikår. Utbildningen ligger helt rätt i tiden med tanke på de behov som finns för kompetensförsörjning inom teknik- och industrisektorn.

Som elev på utbildningen får du kombinera teoretiska studier med företagsanpassad praktik och arbeta med entreprenöriella projekt och olika case där du jobbar med problemlösningar. På så sätt är det här en utbildning som ger dig goda framtidsmöjligheter. Efter utbildningen är du mer attraktiv för arbetsmarknaden och har även lättare att tillgodogöra dig högre ingenjörsstudier.

Utbildningen kommer ges med profilen Produktionsteknik och under så mycket som en tredjedel av utbildningen får du vara ute på en arbetsplats med anknytning till profilen. För att vara behörig att söka till gymnasieingenjörsutbildningen ska du ha en gymnasieexamen från Teknikprogrammet och du får vara högst 22 år när du ansöker. Urval sker utifrån jämförelsetal i examen från Teknikprogrammet.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Som boende i samma kommun som Ystad Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Österport-ystad-gymnasium

Ystad Gymnasium består utav Österport och Park och ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du också ett stort utbud av utbildningar, både högskole-...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

Mohammad
(1)
Inga lärare på lektioner. Matematik, fysik och kemi lärarna är mycket duktiga. Tekniken är inte lika vass. Många inställa teknik lektioner.
Ystad Gymnasium Kommentar:
Att rekrytera lärare inom teknikområdet är svårt och tyvärr finns det få behöriga lärare. Den aktuella situation som Mohammad hänvisar till gäller en kurs á 1,5h per vecka som tyvärr drabbats hårt av frånvaro detta läsår. Att det skulle finnas ett generellt problem med att det inte finns lärare på programmet är osanning.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: