Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 202 träffar

Plugga i Malmö

Som Sveriges tredje största stad med närmare 350 000 invånare kan Malmö erbjuda flera stora köpcentrum, hippa kvarter och små retro- och designaffärer. Stadionområdet är ett av Europas största stadsidrottsområden! Restaurangerna och fiken är många i Malmö och det hålls ständigt konserter, föreställningar och evenemang. Med ett så stort utbud finns det alltid något kul för dig som ska gå ett gymnasium i Malmö att hitta på en kväll när skolarbetet eller provet är avklarat.

Malmöfestivalen är en av Sveriges största årliga stadsfestivaler med ca 1,2 miljoner besökare från olika delar av Sverige. Människor i alla åldrar besöker festivalen och det bjuds på underhållning, Du som bor i Malmö har även nära till Köpenhamn, där du kan strosa runt bland danska butiker och äta gott. 

Sök till ett gymnasium i Malmö

När du söker till ett gymnasium i Malmö gör du det via skanegy.se. Alla elever i hela Skåne och delar av Blekinge kan söka genom hemsidan. Det finns många olika gymnasieprogram att välja mellan i Malmö.

Studera utomlands för Malmös gymnasieelever

Om du vill plugga utomlands under gymnasiet eller åka utomlands på praktik eller studieresa så kan ditt gymnasium i Malmö säkert hjälpa dig. Malmös kommunala och fristående skolor har kontakt med flera gymnasieskolor runt om i världen som du kan besöka eller studera på.

Malmö satsar på unga i arbetslivet

Eftersom Malmö har en väldigt ung befolkning har kommunen bestämt sig för att satsa på unga i arbetslivet. Detta görs genom olika projekt för att ta fram jobb i befintliga och nya verksamheter och genom att berätta för företag hur de kan ta till vara på ungas kompetenser och kvaliteter. Man försöker också att få alla Malmös chefer att ta fram en praktikplats var åt unga mellan 18 och 24 år. Kanske något som kommer till nytta för dig som går på en av Malmös gymnasieskolor?

En stad med många yrkesmöjligheter efter gymnasiet

Malmö är en ständigt växande stad och som en del av Öresundsregionen en av Europas mest växande region när det gäller invånare och företagsamhet. Antalet små och medelstora företag som stora företag har fått lämna plats åt, har ökat mycket under den senaste tiden. Det finns företag inom alla möjliga branscher. Närmare 85 procent av alla företag i Malmö är små företag med färre än tio anställda. Malmö har en av Sveriges yngsta befolkningar, något som staden försöker ta till vara på genom olika projekt. Att gå ett gymnasium i Malmö ger dig därför många möjligheter efter studenten.

Studera efter gymnasiet i Malmö

Det finns flera olika möjligheter att läsa vidare efter gymnasiet i Malmö. Du kan bland annat söka till Konsthögskolan i Malmö, Läkarutbildningen i Malmö/Lund, Malmö högskola, Musikhögskolan i Malmö, Teaterhögskolan i Malmö och World Maritime University. Malmö Högskola är en av landets största högskolor med nästan 23 000 studenter. Man kan även välja mellan utbildningar på andra sidan sundet.

Källa: skånegy.se

Jämför dina favoriter
Reportage
Nahzad: ”Mina vänner sa att skol...
Kunskapsgymnasiet Malmö

Nahzad valde ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet Malmö. Här har hon hade hittat hem.

- Nu får jag får all hjälp jag behöver, säger hon.

Läs mer
Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information