Gymnasium i Malmö

Välj ett gymnasium i Malmö

Malmö kan alltid erbjuda något roligt, här finns bland annat mysiga fik, parker och restauranger där du kan umgås med vänner. Malmö har dessutom ett stort utbud av gymnasieskolor och gymnasieprogram, där det finns något för alla. 
Visar 1-20 av 180 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 180 träffar
1
2
3
4
...
9

Plugga på ett gymnasium i Malmö

Malmö är som säkert bekant Sveriges tredje största stad med närmare 350 000 invånare. Du erbjuds storstadspuls men du hittar också hippa kvarter och små retro- och designaffärer, Stadionområdet är dessutom ett av Europas största stadsidrottsområden.

Restaurangerna och fiken är många i Malmö och det hålls ständigt konserter, föreställningar och evenemang. Med ett så stort utbud av aktiviteter finns det alltid något kul för dig som ska gå ett gymnasium i Malmö att hitta på  när skolarbetet eller provet är avklarat.

Malmöfestivalen är en av Sveriges största årliga stadsfestivaler med ca 1,2 miljoner besökare från olika delar av Sverige. Människor i alla åldrar besöker festivalen och det bjuds på underhållning.

Närheten till underbara Köpenhamn är såklart en extra bonus och en perfekt helgaktivitet när du vill koppla av från studierna.

Gymnasium i Malmö

När du söker till ett gymnasium i Malmö gör du det via skanegy.se. Alla elever i hela Skåne och delar av Blekinge kan söka gymnasium genom hemsidan. Det finns många olika gymnasieprogram att välja mellan i Malmö.

Studera utomlands som gymnasieelev i  Malmö

Om du vill plugga utomlands under gymnasiet eller åka utomlands för praktik eller studieresa så kan ditt gymnasium i Malmö ofta  hjälpa dig. Malmös kommunala och fristående skolor har god kontakt med flera gymnasieskolor runt om i världen som du antingen kan besöka eller studera på.

Malmö satsar på unga i arbetslivet

Eftersom Malmö har en väldigt ung befolkning har kommunen bestämt sig för att satsa på unga i arbetslivet. Detta görs genom olika projekt för att ta fram jobb i befintliga och nya verksamheter, samt genom att informera  företag om hur de kan ta till vara på ungas kompetenser.. Ett mål är också att få  Malmös chefer att ta fram en praktikplats var åt unga mellan 18 och 24 år. Kanske  kommer det att vara till nytta för dig som väljer att gå på en av Malmös gymnasieskolor?

Malmö - en stad med många yrkesmöjligheter efter gymnasiet

Malmö är en ständigt växande stad och som en del av Öresundsregionen, även en av Europas mest växande regioner när det gäller både invånare och företagsamhet. Antalet små och medelstora företag som stora företag har fått lämna plats åt, har ökat mycket under den senaste tiden. Det finns företag inom alla möjliga branscher i Malmö. Närmare 85 procent av alla företag i staden är små företag med färre än tio anställda. Malmö har som sagt en av Sveriges yngsta befolkningar, något som staden försöker ta till vara på genom olika projekt. Att gå ett gymnasium i Malmö ger dig därför många möjligheter efter studenten.

Studera efter gymnasiet i Malmö

Det finns flera olika möjligheter att läsa vidare efter att du har gått ut gymnasiet i Malmö. Du kan bland annat söka till Konsthögskolan i Malmö, Läkarutbildningen i Malmö/Lund, Malmö högskola, Musikhögskolan i Malmö, Teaterhögskolan i Malmö och World Maritime University. Malmö Högskola är en av Sveriges största högskolor med nästan 23 000 studenter. Du som vill  kan även välja  en  utbildning på andra sidan sundet i Danmark.

Jämför dina favoriter
Reportage
Pernilla om Stylistprogrammet

Pernilla går i årskurs ett på Stylistprogrammet här på Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn.

Läs mer
Ville om Bygg- och anläggningspr...

Ville går andra året på Bygg och anläggning här på Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn.

Läs mer
Rasmus om VVS och Fastighet

Rasmus Andersson VVS och fastighetsprogrammet med inriktning på VVS.

Läs mer
Samhällseleven Batoul: ”Studieco...
Kunskapsgymnasiet Malmö

Hon älskar att komma till skolan och har lärt sig planera sina studier. Möt Batoul, som pluggar samhäll på Kunskapsgymnasiet Malmö.
- Jag har fått bra betyg och inser hur stor skillnad en bra lärare kan göra, säger hon.

Läs mer
Linnea Sandelin berättar om Desi...

Linnea Sandelin går i årskurs 3 på Designgymnasiets Arkitektur och Design. Hon trivs väldigt bra på skolan och beskriver det som en plats där man hör hemma.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information