Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö – Ariktektur och Design

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 234,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 234,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Studera Arkitektur och Design på Designgymnasiet 

Arkitektur är en bransch som knyter samman områdena teknik och design. Arkitekten använder sig av ritningsteknik, teori och matematiska beräkningar i kombination med design, fantasi och kreativitet för att skapa byggnader och stadsmiljöer som ska inspirera, vara vackra och funktionella.

Vad får man göra på arkitektur och design?

På vår utbildning får du lära dig hur man ritar och konstruerar byggnader och stadsmiljöer från kreativ skiss till ritning med hjälp av teori, matematik och 3D-modellering. Din fantasi får fullt spelrum för att skapa ditt drömsamhälle samtidigt som du lär dig hur en byggnad blir till och vilka begränsningar som finns och vad som är möjligt. Du kommer också läsa kurser inom miljöpolitik och arkitektur samt diskutera miljöfrågor och lära dig hur man kan arbeta för att bygga en stad som minskar vår miljöpåverkan. Att genom teknikens perspektiv tänka på samspelet mellan teknik, design, människa och miljö. Här kan du vara med och skapa en bättre värld.

Dina främsta verktyg för att utvecklas under dina tre år hos oss är framförallt: CAD-program, 3D-program, dator, penna, husmodeller, miniräknare, Photoshop, och sist men inte minst – din passion för design!

Vem ska plugga arkitektur och design?

Om du är intresserad av teknik och matematik men har också en kreativ ådra där du tycker om att uttrycka dig visuellt. Du behöver inte ha förkunskaper om grafiska verktyg, arkitektur eller CAD – det lär du dig hos oss. 

Om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö ger dig en bred behörighet mot högskolan. För dig som vill läsa vidare på någon typ av teknisk utbildning är detta utbildningen för dig. Du kan vidareutbilda dig till bland annat högskoleingenjör, civilingenjör, programmerare, arkitekt, designer, miljötekniker eller stadsplanerare.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö – Ariktektur och Design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö – Ariktektur och Design så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Designgymnasiet Malmö
Östra Kanalgatan 5
211 41 Malmö

Har du designdrömmar?

Designgymnasiet är en av Sveriges absolut bästa designskolor på gymnasienivå. Nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för design förenar elever och lärare då vi utbildar framtidens designers. Designgymnasiet Malmö finns på Östra Kanalgatan 5. Våra lokaler är ljusa och fräscha...

Läs mer om Designgymnasiet Malmö och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Ramazan Ali Karimi
31 jan 2023
Bästa skolan!

Bästa skolan i Malmö . Jag går just nu i Designgymnasiet i Malmö och jag är trivs jättebra i skolan. Väldigt trevliga lärare och personal. alla elever umgås med varandra och är ...

Visa hela
Sponsrad