Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö

Lars Kaggskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 370 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 370 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Problemlösning och teknik

Teknikprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är nyfiken och kreativ och gillar att lösa problem. Programmet ger dig kunskaper och behörighet för högskolestudier inom främst teknik och naturvetenskap, men även inom andra områden. Utbildningen utvecklar dina kunskaper om och färdigheter i teknik och teknisk utveckling.

Utbildningen belyser teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Matematik, fysik och kemi är viktiga ämnen med fokus på tekniska processer. I teknik får du undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska föremål och förlopp.

Programmet ger dig kunskaper om både befintlig teknik och utveckling av ny teknik. Teknikutveckling innebär att analysera behov, utveckla idéer, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna. Mycket av arbetet sker i projektform från idé till färdig produkt eller tjänst. Vi ger dig verktyg både för fortsatta studier och i yrkeslivet.

Inriktning Samhällsbyggande och miljö

Den här inriktningen ger dig kunskaper om, och färdigheter i, samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Inriktningen behandlar byggande och miljöfrågor ur ett brett perspektiv, såväl tekniskt, ekologiskt och estetiskt, som ekonomiskt och socialt.

Efter utbildningen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Du kan till exempel läsa vidare till designer, civilingenjör, lärare, arkitekt, systemutvecklare eller kommunikatör inom media. Ditt val av inriktning på programmet och individuella val ökar bredden på din behörighet till högskola och universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lars Kaggskolan
Lorensbergsgatan 56
392 34 Kalmar

På Kagg skapar vi förutsättningar för din framtid!

På Lars Kaggskolan är det lätt att trivas. ”Kom som du är och var som du vill” är en del av den värdefulla gemenskapen på Kagg. På vår skola får du möjlighet att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar, oavsett vilket program du...

Läs mer om Lars Kaggskolan och visa alla program.

Sponsrad