Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och Miljö

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka
Teknikprogrammet
Klassrum
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-29
Teknikprogrammet

Om utbildningen

Läs teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggnad och miljö

Vill du vara med och designa framtidens hållbara byggnader och städer? Det här är utbildningen för dig som tycker att det är spännande med arkitektur, samhällsplanering, energi och miljö. Hos oss får du möjligheter att pröva dina idéer och bygga modeller i våra välutrustade teknik- och byggsalar.

Både teori och praktik

Inriktningen ger dig teoretiska kunskaper om och praktiska färdigheter i samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Kurserna Hållbart samhällsbyggande samt Miljö och energikunskap behandlar samspelet mellan människan och hennes omgivning. Kurserna behandlar också frågor om miljöutmaningar, hushållning av naturresurser, ekosystemens bärkraft, teknikutveckling, samhällsplanering och miljöpolitik.

I kursen Byggnadsverk lär du dig om byggteknik och byggprocess. Kursen Arkitektur-Hus är tvärvetenskaplig och ger dig viktiga kunskaper om hur framtida byggnader bör utformas. I CAD-kurserna lär du dig att modellera produkter och designa hus med hjälp av dataprogram som används för teknisk konstruktion och arkitektur i näringslivet. De prototyper du skapar kan du sedan skriva ut på 3D-skrivaren. Dina tre gymnasieår ger en bra grund för att fortsätta studera till exempel samhällsbyggnad, arkitektur och miljöteknik.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och Miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och Miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och Miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och Miljö från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information