Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö

Rudbeckianska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 200 (.)
Teknikprogrammet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 234,9) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-17
Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö

Om utbildningen

Gå teknikprogrammet med inriktning på Samhällsbyggande och miljö!

Det här är programmet passar dig som är tekniskt orienterad, gillar matematik och naturvetenskap och är nyfiken på hur tekniken kan göra livet både smartare, enklare och roligare.

Här får du arbeta med avancerade, professionella datorprogram som verktyg. Vi arbetar mycket i projektform inom områden som exempelvis stadsplanering och robotik. Du deltar i Snilleblixten, ett projekt för dig med goda idéer. Du som vill kan också starta ett UF-företag.

Det finns många spännande jobb för dig som väljer programmet, till exempel programmerare, arkitekt, tekniker, ingenjör, projektledare, forskare, ekonom och konstruktör. Vi är en del av Teknik- college och samarbetar både med Mälardalens högskola och med företag i regionen, vilket ger dig goda möjligheter inför vidare studier och jobb. Programmet är högskoleförberedande.

Inriktning: Samhällsbyggande och miljö

Profil: Arkitektur

Inriktningens fokus ligger på hållbar utveckling när du skapar ritningar, designar och utvecklar framtidens samhällsbyggande och boende. Du använder moderna ritprogram som ArchiCad samt arbetar också praktiskt med att bygga modeller. Inriktningen ger bred behörighet till högskoleutbildningar i hela landet.

AST-klass

Teknikprogrammet erbjuder AST-klass för elever med diagnos inom autismspektrat. Om du går i en AST-klass läser du enligt studieplanen som gäller för det program du har valt. Det betyder att du läser samma kurser som eleverna i andra klasser gör, men det kan finnas skillnader gällande i vilken ordning du läser kurserna. Skillnaden mellan AST-klasser och skolans andra klasser är att du läser i en mindre undervisningsgrupp och håller till i Wegas lokaler på Rudbeckianska gymnasiet. Där finns anpassade lokaler för både lektioner och raster. Lärarna som jobbar på Wegas är behöriga och har stor erfarenhet och kompetens inom AST-området. Det finns också goda möjligheter att göra de anpassningar som just du behöver.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Rudbeckianska gymnasiet

Rudbeckianska gymnasiet – Med lärandet i centrum

Rudbeckianska gymnasiet ligger centralt i Västerås intill domkyrkan. Skolan är Sveriges första gymnasium och här lever nya och gamla traditioner sida vid sida med moderna undervisningsmetoder. Som elev kan du välja mellan flera program och inriktningar och du ges möjlighet...


Läs mer om Rudbeckianska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rudbeckianska gymnasiet

Skolgatan 5
72187 Västerås

 Visa telefonnummer
skola.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö från Rudbeckianska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information