Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Brinellgymnasiet, i Nässjö (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 261,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 261,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Få kunskaper om samhällsbyggande, miljö och arkitektur

Vi vet att framtiden behöver människor som är nyfikna och vill tänka i nya banor. Vårt mål är att du ska få en stabil teknisk utbildning för att bli den som hittar lösningarna för framtiden.

Vi vet också hur viktigt det är att man trivs i skolan för att lyckas med sina studier. Teknikprogrammet karaktäriseras av att du, tillsammans med andra, utvecklas genom att experimentera, pröva, utveckla och skapa. På Teknikprogrammet misslyckas man inte. Lyckas vi inte första gången försöker vi igen och tillsammans når vi våra mål.

På Teknikprogrammet är vi inte rädda för att ställa krav, för att du ska kunna nå dina mål. Alla lärare inom alla ämnen sätter dig och din utbildning i centrum. Detta gör det lättare för dig att få den hjälp och det stöd du behöver. 

Teknikprogrammet håller till i moderna lokaler på Brinellgymnasiet och Träcentrum. Vi arbetar med den teknik – maskiner och programvaror - som används inom näringslivet idag. Därigenom är du väl förberedd för både fortsatta studier och arbetslivet.

Samhällsbyggande och miljö
Du får kunskaper om samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Du ska kunna se på byggande ur ett brett perspektiv, såväl tekniskt, ekologiskt och estetiskt som ekonomiskt och socialt. Det innebär att du måste väga samman tekniska kunskaper med ett sinne för det vackra och funktionella.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Jönköping

Höst

  • Klassrum
  • Nässjö
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Brinellgymnasiet
Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...

Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad