Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Thorildsplans gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 540 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 197,5
    (medelvärde: 262,2) * statistik från 2021
Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Forma framtidens städer och samhällen

För att vår vardag ska fungera behöver vi teknik. Du kanske inte tänker på det, men du använder dig faktiskt av den hela tiden. Bussen du tar till skolan, mobilen du surfar på och huset du bor i – allt det är i grund och botten teknik. Möjligheterna och kraven inom området förändras hela tiden. Ny teknik behöver vara smart och anpassad efter användaren, samtidigt som den ska vara hållbar och snäll mot planeten. Det innebär att teknikbranschen är en spännande och rörlig bransch där allt kan hända.

En utbildning för framtiden

Genom att läsa teknik öppnar du upp oändligt många dörrar för framtiden. Du kan läsa vidare och bli alltifrån ingenjör och arkitekt till spelutvecklare och webbdesigner. Programmet är högskoleförberedande och ger dig en bra grund för fortsatta studier inom teknik och naturvetenskap. Programmet har fyra olika inriktningar: design och produktutveckling, informations- och medieteknik, teknikvetenskap samt samhällsbyggande och miljö.

Förstå länken mellan teknik och samhälle

Inriktningen samhällsbyggande och miljö ger dig förståelse för hur teknik och samhällsvetenskap hänger ihop och hur arkitektur är den gemensamma utgångspunkten. Under utbildningen får du delta i projekt där du samarbetar med olika verksamheter i samhället. Utbildningen är högskoleförberedande och har praktiska inslag.

Mer som ingår i utbildningen

  • En teoretisk bas för fortsatta studier
  • Arkitektur där du får öva på att gestalta miljöer
  • Samhällsbyggande
  • Teknikutveckling från idé till teknisk lösning
  • Matematik där du utvecklar ditt logiska tänkande
  • Entreprenörskap
  • Skiss, ritning och modell
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium är en populär innerstadsskola, som ligger centralt på Kungsholmen alldeles intill Thorildsplans tunnelbanestation. För oss är det viktigt att alla ska känna sig sedda och får utrymme att vara sig själva. Tillsammans med skolans kompetenta medarbetare får du...


Läs mer om Thorildsplans gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Drottningholmsvägen 82
112 43 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
thorildsplansgymnasium.stockholm

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 11 recensioner.

Topper
Thorildsplan är en väldigt stor därav väldigt blandat med folk men för det mesta är alla, både elever och lärare snälla och ämnena är roliga. det är mycket arkitektur ämnen såklart men det är skönt att det också är sant att linjen inte bara heter arkitektur.
My
Jag älskar min utbildning. Lärarna är engagerade och bra på att lära ut. Maten är också bra och gemenskapen i klassen är underbar. Vi är som en stor familj.
Henk
+++ Utbildningen. Lärarna. Skolan är byggd som skola --- Studievägledningen fungerar ej. --- Maten. Skolan måste ha handlat upp stans billigaste skollunch. Annars förstår man inte varför Sodexo får fortsätta driva skolbespisningen. Maten tar slut. Den är supertrist. Personalen skriker åt eleverna och verkar tycka mycket illa om sitt jobb.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 11 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö från Thorildsplans gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta/börja på Thorildsplans gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information