Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & Miljö - Arkitektur och design

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 april, 2024 14:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 252,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 april, 2024 14:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 252,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & Miljö - Arkitektur och design

Studera Arkitektur och Design på Designgymnasiet 

Arkitektur är en bransch som knyter samman områdena teknik och design. Arkitekten använder sig av ritningsteknik, teori och matematiska beräkningar i kombination med design, fantasi och kreativitet för att skapa byggnader och stadsmiljöer som ska inspirera, vara vackra och funktionella.

Vad får man göra på arkitektur och design?

På vår utbildning får du lära dig hur man ritar och konstruerar byggnader och stadsmiljöer från kreativ skiss till ritning med hjälp av teori, matematik och 3D-modellering. Din fantasi får fullt spelrum för att skapa ditt drömsamhälle samtidigt som du lär dig hur en byggnad blir till och vilka begränsningar som finns och vad som är möjligt. Du kommer också läsa kurser inom miljöpolitik och arkitektur samt diskutera miljöfrågor och lära dig hur man kan arbeta för att bygga en stad som minskar vår miljöpåverkan. Att genom teknikens perspektiv tänka på samspelet mellan teknik, design, människa och miljö. Här kan du vara med och skapa en bättre värld.

Dina främsta verktyg för att utvecklas under dina tre år hos oss är framförallt: CAD-program, 3D-program, dator, penna, husmodeller, miniräknare, Photoshop, och sist men inte minst – din passion för design!

Vem ska plugga arkitektur och design?

Om du är intresserad av teknik och matematik men har också en kreativ ådra där du tycker om att uttrycka dig visuellt. Du behöver inte ha förkunskaper om grafiska verktyg, arkitektur eller CAD – det lär du dig hos oss. 

Om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö ger dig en bred behörighet mot högskolan. För dig som vill läsa vidare på någon typ av teknisk utbildning är detta utbildningen för dig. Du kan vidareutbilda dig till bland annat högskoleingenjör, civilingenjör, programmerare, arkitekt, designer, miljötekniker eller stadsplanerare.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & Miljö - Arkitektur och design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & Miljö - Arkitektur och design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & Miljö - Arkitektur och design så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Designgymnasiet Kungsholmen
Strandbergsgatan 16 B
112 51 Stockholm

Vill du göra verklighet av dina designdrömmar?

Välkommen till Designgymnasiet Kungsholmen i Stockholm. Design går som en röd tråd genom alla våra utbildningar, oavsett om du väljer estet-, teknik- eller försäljning- och serviceprogrammet. Hos oss hittar du en kreativ och stimulerande stämning, kunniga lärare och en miljö...

Läs mer om Designgymnasiet Kungsholmen och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 14 recensioner
Skriv en recension
5/5
C
04 jun 2019
Alla känner verkligen alla

På DG jobbas det med trygg miljö som påverkar starkt på plugget och hur man trivs och ser på skolan som helhet. Jag hade själv aldrig föreställt mig gå på en annan skola. Den re...

Visa hela
1/5
Robert
02 aug 2018
välj inte denna skola

Ungefär 80% av skolans lärare är väldigt dåliga och inte utför sitt jobb på ett bra sätt ,undervisningarna är långtråkiga och det finns nästan ingen intresse för kommunikation ...

Visa hela
1/5
trött
30 apr 2017
välj ej denna skola

Skolan är inte så bra som den verkar utan skolan jobbar mycket för att hålla bilden av en bra skola uppe även om inte så är fallet. Bland lärarna finns det både bra och dåliga...

Cathy Lanner Öhman
15 maj 2017
På vara teoretiska program är idag endast två lärare obehöriga, en av dessa studerar nu...
Visa hela
Sponsrad