Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Malmö Fria Läroverk
Programinformation
Malmö
RIG / NIU
Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Om utbildningen

Elitsatsa inom Fotboll på Malmö Fria Läroverk

Vår fotbollsutbildning leds av instruktörerna Anders Grimberg och Henrik Jönsson som båda är utbildade tränare med diplom från UEFA. Träningen sker på Kulladals IP och vi tränar alltid på förmiddagar för att du ska hinna återhämta dig innan eventuell kvällsträning.

Vi strävar efter att ha en god och nära relation till alla klubbar i Malmö med omnejd. Du som spelare skall känna att vi jobbar för Dig och att vi arbetar för en optimal miljö för Din bästa utveckling. Vi försöker därför komplettera den träning eleven får hos sin klubb. Vi nöter detaljer vilket kompletterar träningen med klubblagen på ett bra sätt. De klubbar som representeras av våra spelare blir självfallet extra viktiga för oss. Vi är alternativet där Du ska kunna spela kvar i ditt klubblag, slippa långa resor, få tid för återhämtning, kompisar och skola. Detta i kombination med din fotbollssatsning.

I årskurs ett fokuserar vi på grunderna i alla tekniska moment.

Syftet är att du ska bli en bättre fotbollsspelare i alla moment; mottagning, vändning, tillslag, huvudspel, speluppfattning och spelförståelse.

I årskurs två anpassas träningen efter vilken position man har på planen.

Om man exempelvis är vänsterback så fokuseras träningen på moment som är relevanta i den positionen. Vi gör det för att man ska bli trygg i sin position och för att förbereda spelaren för att kunna ta klivet upp till seniornivå.

När man kliver in i trean övergår man ofta till seniorfotbollen

Då försöker vi förbereda dig på spel på den nivån där allt blir lite tuffare och går lite fortfarande. Målvakter följer samma mönster men fokuserar ännu mer på olika positioner i de olika momenten som uppstår under en match.

Vi varierar träningen genom olika teman som över ett läsår täcker in alla tekniska och taktiska moment som är viktiga för en fotbollsspelare. Det kan exempelvis vara försvarsspel och anfallsspel. Vi pratar också mycket fotboll, vi samlas alltid en halvtimme innan varje träning och går igenom träningen och andra aktuella händelser. Om det exempelvis har varit landslagsmatch  brukar vi gå igenom matchen och diskutera olika taktiska och tekniska överväganden som spelarna gjort under matchen.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Malmö Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll så kommer skolan att kontakta dig.

Malmö Fria Läroverk

Malmö Fria Läroverk – för studier och träning

Malmö Fria Läroverk är skolan för ambitiösa studier och träning. Fysisk aktivitet gör att du mår bra, får mer ork och energi och därmed kan prestera så bra som möjligt i dina studier. Här kan du kombinera studierna med träning...


Läs mer om Malmö Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malmö Fria Läroverk

Stadiongatan 25F
217 62 Malmö

 Visa telefonnummer
malmo.laroverken.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll från Malmö Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information