RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

NIU - elitsatsa inom fotboll på Malmö Fria Läroverk

På vår fotbollsutbildning ger vi eleverna möjligheter att utveckla sina individuella förmågor. Vi lägger stor vikt vid teknik och positionsanpassad träning. Eleverna tränar på Kulladals IP samt Kombihallen och vi tränar alltid på förmiddagar för att du ska hinna återhämta dig innan eventuell kvällsträning.

Vi strävar efter att ha en god och nära relation till alla klubbar i Malmö med omnejd. Du som spelare skall känna att vi jobbar för dig och att vi arbetar för en optimal miljö för din bästa utveckling. Vi försöker därför komplettera den träning eleven får hos sin klubb. Vi nöter detaljer vilket kompletterar träningen med klubblagen på ett bra sätt. De klubbar som representeras av våra spelare blir självfallet extra viktiga för oss. Vi är alternativet där du ska kunna spela kvar i ditt klubblag, slippa långa resor, få tid för återhämtning, kompisar och studier. Detta i kombination med din fotbollssatsning.

I årskurs ett fokuserar vi på grunderna i alla tekniska moment. Syftet är att du ska bli en bättre fotbollsspelare i alla moment; mottagning, vändning, tillslag, huvudspel, speluppfattning och spelförståelse.

I årskurs två anpassas träningen efter vilken position man har på planen. Om man exempelvis är vänsterback så fokuseras träningen på moment som är relevanta i den positionen. Vi gör det för att man ska bli trygg i sin position och för att förbereda spelaren för att kunna ta klivet upp till seniornivå. När man kliver in i trean övergår man ofta till seniorfotbollen och då försöker vi förbereda dig på spel på den nivån där allt blir lite tuffare och går lite fortfarande. Målvakter följer samma mönster men fokuserar ännu mer på olika positioner i de olika momenten som uppstår under en match.

Vi varierar träningen genom olika teman som över ett läsår täcker in alla tekniska och taktiska moment som är viktiga för en fotbollsspelare. Det kan exempelvis vara försvarsspel och anfallsspel. Vi pratar också mycket fotboll, vi samlas alltid en halvtimme innan varje träning och går igenom träningen och andra aktuella händelser. Om det exempelvis har varit landslagsmatch  brukar vi gå igenom matchen och diskutera olika taktiska och tekniska överväganden som spelarna gjort under matchen.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Malmö Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malmö Fria Läroverk
Stadiongatan 25F
217 62 Malmö

Malmö Fria Läroverk - för studier och träning

Malmö Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Undervisningen kännetecknas av ordning och reda samt genomtänkt...

Läs mer om Malmö Fria Läroverk och visa alla program.

Sponsrad