Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Praktiska Gymnasiet Malmö City ger framtidens möjligheter!

Vill du gå en gymnasieutbildning som ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det är på en arbetsplats du lär dig många moment bäst. För att det ska fungera får du grundläggande träning och fördjupad teori på skolan. Skolans yrkesutbildningar leder ofta till jobb samtidigt som du kan läsa de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet.

Praktik som leder till jobb

Praktiska Malmö City är en liten skola där elever och lärare jobbar nära varandra. En plats på Praktiska Malmö City ger dig många möjligheter inför framtiden. Här kombineras utbildning på skolan med praktik på en arbetsplats inom det yrke du utbildar dig till. Studier på Praktiska Malmö City leder rakt in i arbetslivet. Många av eleverna, ca 80 procent, får jobb efter studenten, oftast genom praktikplatsen.

• En skola med eleven i fokus.
  • Gott om praktikplatser.
  • Engagerade lärare som uppskattas i elevundersökningar.
  • Centralt läge i Malmö.

För att den teoretiska inlärningen ska bli så nyttig som möjligt för dig Praktiska Gymnasiet in teorin i det praktiska så mycket det går. Det kan exempelvis innebära att en elev som läser vård- och omsorgsprogrammet räknar volym genom att räkna medicindoser.

Chans till antingen yrkesexamen eller högskolebehörighet

Programmen på Praktiska Gymnasiet är yrkesprogram och ger i första hand en yrkesexamen. Alla elever som läser på Praktiska Gymnasiet har dock möjlighet att bli högskolebehöriga. Skolans lärare och rektorer hjälper dig att planera din studietid.

Är du intresserad och vill veta mer om Praktiska gymnasiet Malmö City, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Praktiska gymnasiet Malmö City

Reportage

Mariam läser Handels- och administrationsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Malmö City

Mariam är 19 år och läser Handels- och administrationsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Malmö City. Läs mer om vad hon tycker är det bästa med programmet och skolan!

Mohammed om VVS- och fastighetsprogrammet

Mohammed går VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning på ventilation och fastighet på Praktiska Gymnasiet Malmö City.

Rasmus om VVS och Fastighet

Rasmus Andersson VVS och fastighetsprogrammet med inriktning på VVS.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Malmö City.

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

Praktiska gymnasiet Malmö City

Industrigatan 13

praktiska.se

Det finns inga recensioner än.

För att få mer information från Praktiska gymnasiet Malmö City, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga