Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 70 (.)
El- och energiprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 155,0
    (medelvärde: 177,2) * statistik från 2021
El- och energiprogrammet, Elteknik

Om utbildningen

Läs till Elektriker på El- och energiprogrammet i Limhamn

El- och energiprogrammet på Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn innefattar ämnen som Energiteknik, Elektromekanik, Datorteknik och Mekatronik. Med andra ord är det här utbildningen för dig som är intresserad av teknik, elektronik och är sugen på att arbeta som elektriker efter studenten. På El- och energiprogrammet kommer du att ha många bollar i luften och lära dig att installera/sköta olika el- energi- och vattensystem. När du jobbar med el och energi är säkerheten viktig och det är en central del i utbildningen. Du läser även om arbetsmiljöfrågor som hur du bäst skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning Elteknik

Det här är inriktningen för dig som är noggrann och vill ha ett jobb där dina händer är ditt främsta verktyg. På inriktningen Elteknik lär du dig att installera, underhålla och reparera olika systemtyper för el/energi inom hushåll, företag och industrier. När du läst klart dina tre år på El- och energiprogrammet kan du exempelvis arbeta som distributionselektriker eller installationselektriker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

På Limhamn samsas affärsliv, bostäder, nybyggnation, fiskeläge och engagemang. En del av Limhamn är Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn, den lilla skolan med det stora hjärtat. Elever som letar efter en praktisk utbildning med många möjligheter har kommit rätt! Vill du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn

Krossverksgatan 34
216 16 Limhamn

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Praktiska gymnasiet Malmö Limhamn, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information