Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: 1 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 178,8
    (Lägsta: 172,5) * statistik från 2017
El- och energiprogrammet, Elteknik

El- och energiprogrammet, Elteknik

Teknik och Elektronik i fokus på El- och energiprogrammet i Falun

På El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet Falun får du läsa ämnen som Energiteknik, Elektromekanik, Datorteknik och Mekatronik. Med andra ord är det här utbildningen för dig som är intresserad av teknik, elektronik och matematik. På El- och energiprogrammet kommer du att ha många bollar i luften och lära dig att installera/sköta olika el- energi- och vattensystem. När du jobbar med el och energi är säkerheten såklart väldigt viktig och det är en central del i utbildningen. Här får du också läsa om arbetsmiljöfrågor som hur du bäst skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning Elteknik

Det här är inriktningen för dig som är noggrann och vill ha ett jobb där dina händer är ditt främsta verktyg. På inriktningen Elteknik lär du dig att installera, underhålla och reparera olika systemtyper för el/energi inom hushåll, företag och industrier. När du läst klart dina tre år på El- och energiprogrammet kan du exempelvis arbeta som distributionselektriker eller installationselektriker.

Mycket praktik som lärling

Som lärling på Praktiska Gymnasiet Falun får du en stor mängd praktik under din tid på skolan. Det innebär att du får omsätta dina kunskaper i praktiken ute på företag. Men att vara lärling är ingen dans på rosor, här ställs höga krav. Det gäller att komma i tid, utföra sina arbetsuppgifter i tid och samarbeta väl med sina kollegor.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Falun söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Inriktning Elteknik på El- och energiprogrammet ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Falun

Praktiska gymnasiet Falun

Praktiska Gymnasiet Falun - Liten skola, små klasser, stora möjligheter!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Falun

Praktiska gymnasiet Falun

Soldatvägen 5
791 40 Falun

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Elteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer