Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Ystad
Programinformation
Ystad
Antal elever: 12 (år 1)
El- och energiprogrammet
El- och energiprogrammet, Elteknik

El- och energiprogrammet, Elteknik

Läs El- och energiprogrammet inriktning Elteknik - få jobb efter studenten!

För den teknik- och är El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Ystad ett bra val. Här få du bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Välj inriktning Elteknik och arbeta som bland annat distributionselektriker eller installationselektriker efter gymnasiet!

Några av de kurser som ingår i El- och energiprogrammet i Ystad är Datorteknik 1a, Elektromekanik, Energiteknik 1 och Mekatronik. En viktig del av utbildningen är Säkerheten, därför läser du också om arbetsmiljöfrågor. Du lär dig till exempel hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning Elteknik - bli elektriker inom distribution eller installation

För dig som är noggrann och vill jobba praktiskt med händerna passar inriktning Elteknik som handen i handsken. Här lär dig att installera, underhålla och reparera olika system för el/energi inom hushåll, företag och industrier. Du lär dig också installation av säkerhets- och passagesystem eller tv- och datanät. Efter dina studier på Praktiska Gymnasiet i Ystad kan du jobba som t.ex. distributionselektriker eller installationselektriker.

Kurser som ingår i inriktningen Elteknik är:

  • Elkraftteknik
  • Praktisk ellära
  • Elinstallationer
  • Kommunikationsnät 1

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet Ystad ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Ystad söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Ystad

Praktiska Gymnasiet Ystad

Praktiska Gymnasiet Ystad - Den lilla skolan med de stora möjligheterna

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Ystad och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Ystad

Praktiska gymnasiet Ystad

Sixten Sparres gata 2
271 39 Ystad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner.

Navarone
(2)
Gå inte på denna skola. Lärare som knappt vet vad de lär ut, skolan är I konstant renovering, elever får inte APL platser, pengar försvinner och elever som förstör. Gör dig själv en tjänst och välj Park eller österport istället.
Gert-Ove Sighurdsson Kommentar:
Hej Navarone! Vi tycker att det är jättetråkigt att du upplever skolan så här, vi vill ju såklart att du som elev ska vara nöjd. Beskrivningen känns inte rättvis tycker vi och eftersom du skriver anonymt så är det svårt att kunna bemöta kritiken och hjälpa dig till en bättre upplevelse av skolan. Vi vill därför be dig kontakta mig som rektor ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Praktiska gymnasiet Ystad, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer