Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 246,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 200,0
(medelvärde: 246,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som bygger radiostyrd bil

TE: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik är programmet för dig som vill lära dig att programmera, eller som kanske funderar på att läsa natur men ser en framtid inom något tekniskt yrke. Vi ger dig en modern teknisk utbildning och spetskompetens inom IT. Vi erbjuder även en unik spel- och programmeringsinriktning på teknikprogrammet. Dessutom har vi en esports-profil i samarbete med Dreamhack, något du väljer som en utökad kurs.

Fördjupning: Software

Ta chansen – gå all-in på programmering och webb! Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för vidare studier inom ett hett och eftertraktat område. Programmet kan också leda till ett jobb direkt efter gymnasiet hos ett startup-företag eller ett etablerat företag i mjukvarubranschen. Hos oss får du lära dig att utveckla spel för mobil och webb, två områden som fullkomligt exploderat de senaste åren. Med hjälp av ditt individuella val skräddarsyr du din behörighetsgrad inför framtida universitetsstudier.

Fördjupning: Engineering

Tycker du att matematik och fysik är kul? Siktar du högt? Vill du ha en utbildning som utmanar dig? Då är detta fördjupningen att satsa på! Här får du gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning och behörighet att söka till civilingenjörsprogrammet – eller vilken annan högskoleutbildning som helst inom teknikområdet. I Sverige såväl som internationellt.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. I teknik får du undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. I fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen samt göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Alla ämnen bidrar till att utveckla din förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.

Om inriktningen 

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Reportage

Elever om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Malmö? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Malmö
Bergsgatan 20
214 22 Malmö

NTI Gymnasiet i Malmö - i framkant inom IT, tech och programmering

NTI Gymnasiet Malmö är skolan med bra stämning, engagerade lärare och en genomtänkt plan för mentorskap, extraundervisning och studietid. Men framför allt ligger vi i framkant när det gäller IT, tech och programmering! Vi erbjuder en unik spel- och programmeringsinriktning...

Läs mer om NTI Gymnasiet Malmö och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Anonym
02 jun 2020
Fantastisk upplevelse

Bra lokal, mitt i centrum, duktiga elever samt personal, bra studier även roliga kurser, flera möjligheter samt väldigt förberedande inför universitet.

Sponsrad