Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur

JENSEN gymnasium Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 70 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 260,0
  (medelvärde: 285,5) * statistik från 2021

Film

Naturprogrammet, Natur

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet på JENSEN gymnasium Malmö

Universitets- och högskoleförberedande program- Inriktning Naturvetenskap

Profil Natur

Är vår fysikaliska verklighet en matematisk struktur? Det anser i varje fall Max Tegmark, professor i fysik vid MIT, som också brukar kallas för världens smartaste svensk. Redan astronomen Galileo Galilei på 1500-talet sade att “naturen är en bok skriven på matematikens språk”. Om verkligheten är en matematisk struktur och du kan matematik, då kommer du att klara dig bra! 

Naturvetenskapliga programmet på JENSEN ger en bred och djup kunskap om naturvetenskap i flera olika dimensioner. Precis som på högskolan - men i gymnasieformat - ger naturprogrammet på JENSEN gymnasium Malmö kunskaper om biologi, matematik, kemi, fysik. 

På JENSEN genomför vi studiebesök och på detta sätt erbjuds du en djupare inblick i hur det är att arbeta inom yrken kopplade till naturvetenskap, företagande och forskning. I våra laborationssalar får du även praktiskt utöva naturvetenskaplig forskning då det är mycket lärorikt att använda sina teoretiska kunskaper i praktiska laborationer. Du kommer att utveckla dina förmågor som kreativ problemlösare genom att experimentera och testa dig fram.

Du får träna på färdigheter och arbetssätt som är viktiga när du läser vidare på högre nivå. Du läser självklart många naturvetenskapliga kurser men kan också bredda din utbildning och välja kurser inom andra ämnesområden som intresserar dig.

Programmet passar dig som

 • Är nyfiken på hur naturvetenskap och matematik används i teorin och i praktiken
 • Tycker om att experimentera och laborera
 • Vill vara med och påverka världen till det bättre 

Efter högskolan kan du arbeta som

 • Läkare, tandläkare
 • Civilngenjör
 • Arkitekt
 • Veterinär
 • Marinbiolog
 • App-/Spelutvecklare

Välkommen med din ansökan till JENSEN gymnasium Malmö!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Reportage

"Lärarna på skolan är engagerade"

Amina är elev på JENSEN gymnasium Malmö och Olivia går på JENSEN gymnasium Helsingborg. I det här reportaget berättar de om hur det är att vara elev på JENSEN gymnasium.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur så kommer skolan att kontakta dig.

JENSEN gymnasium Malmö

JENSEN gymnasium Malmö

Hos JENSEN i Malmö har du tre roliga och utmanande år framför dig. Du möts av stöttande och engagerade lärare varje dag som hjälper dig med din utbildning och ger dig ett försprång inför nästa steg i livet. Oavsett om...


Läs mer om JENSEN gymnasium Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

JENSEN gymnasium Malmö

Västergatan 45
21121 Malmö

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

bara en naturvetare
Jensen är verkligen en härlig skola att gå på där stämningen är jämt bra och alla trivs. Lärarna är väldig pedagogiska och bra på att lära ut, dessutom så får vi tillgång till smart study som hjälper sjukt mycket med studierna! Schemat är också verkligen speciellt!
Anonym
Läser 2:a året på Jensen Malmö Naturvetnskap och stortrivs! Vill man gå på en skola som utmanar en till att nå sina mål ska man lätt välja Jensen! Med lärare som ger stöd och mycket bra undervisning så är inget omöjligt på Jensen! Jensen är en skola som utmanar en som elev och ger även en som elev alla verktyg för att lyckas! Vill du har träning...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap: Natur från JENSEN gymnasium Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Lärarna på skolan är engagerade"

Amina är elev på JENSEN gymnasium Malmö och Olivia går på JENSEN gymnasium Helsingborg. I det här reportaget berättar de om hur det är att vara elev på JENSEN gymnasium.

Läs mer